DOLAR

32,6039

0.12%
EURO

35,0377

0.43%
ALTIN(gr)

2.418,43

-0,18%
BİST 100

%
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Milli Para Kullanımı Açıklaması! Başka Çaremiz Yok
  • Finans 365
  • Finans
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Milli Para Kullanımı Açıklaması! Başka Çaremiz Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Milli Para Kullanımı Açıklaması! Başka Çaremiz Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomiye dair son açıklamasında milli para kullanımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yerli para kullanımına ilişkin yapmış olduğu konuşmasında milli para kullanımının önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda başka çaremiz yok dedi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:14
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Milli Para Kullanımı Açıklaması! Başka Çaremiz Yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 34’üncü İSEDAK Toplantısı’na katıldı. İstanbul Kongre Merkezi’nde organize edilen toplantı kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam coğrafyasında yaşanan olaylara dair açıklamalarda bulundu.

Ekonomi gündemine ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan İslam ülkeleriyle birlik ve milli para kullanımına dair değerlendirmelerde bulundu.

MİLLİ PARA KULLANIMI KONUSU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İSEDAK toplantısı kapsamında yapmış olduğu konuşmasında emperyalizmin etkilerinden kurtulmak için milli para kullanımının önemine vurgu yaptı. Ticarette yerli ve millî para kullanımından başka çare olmadığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin şu ifadeleri paylaştı.

“Aramızdaki ticarette milli para birimleri kullanmamız, kollarımıza vurulan emperyalizm prangalarından kurtulmak için son derece önemlidir. İslam işbirliği teşkilatı içinde ticaretin yüzde 25’e çıkarılması kararına verdiğimiz önemin bir kez daha altını çiziyorum. İSEDAK’a üye ülkeler olarak ticaretimizi ne kadar çok artırırsak o kadar güçlü oluruz.

Yerli ve milli paramızı kullanmaktan başka çaremiz yok. Aksi takdirde döviz kuru altında ezilmeye devam edeceğiz. Gümrük işlemlerinin kolaylaştırılması dünya ticaretine yeni bir açılım sağlayacak ve can simidi sağlayacaktır.”

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP