DOLAR

32,5240

0.21%
EURO

34,7474

0.03%
ALTIN(gr)

2.488,62

1,08%
BİST 100

%
İŞKUR Üzerinden İkamet Şartı Olmadan Zabıta Alımı Başvuruları Başladı!
  • Finans 365
  • Gündem
  • İŞKUR Üzerinden İkamet Şartı Olmadan Zabıta Alımı Başvuruları Başladı!

İŞKUR Üzerinden İkamet Şartı Olmadan Zabıta Alımı Başvuruları Başladı!

ABONE OL
16 Ocak 2023 21:49
İŞKUR Üzerinden İkamet Şartı Olmadan Zabıta Alımı Başvuruları Başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamuda istihdam olmanın yollarını arayanlar için İŞKUR yeni kadrolarla beraber ilan yayınladı. Başta zabıta olmak üzere, kamuda diğer kadrolarda memur olmak artık mümkün.

İŞKUR farklı ilan ve kadrolarla vatandaşları iş sahibi yapmaya devam ediyor. Kadrolarda yığılma olmamasını amaçlayan İŞKUR bu sayede sektörde yaşanacak olası yığılmaların önüne geçmeye çalışıyor. Farklı kamu kurum ve kuruluşları için gerekli temel şartlar oluşturulurken her kurum için farklı şartların da düzenlenmesi bekleniyor. Bakanlıkların belli alanları, belediyelerde alımların yoğun olması bekleniyor. İlanlar açıldıktan sonra tüm şartların da listeleneceği sitede ilanların ilgili yerlerinde özel şartların da yazılacağı belirtildi. İş başvurusu esnasında ilgili kadroların en çok takip edeceği şart olarak görevlerin vaktinde ve eksiksiz yapılmasına gösterilen hassasiyet olacağının altı çizildi.

Türk Ceza Kanununa Bağlı Kalınarak İşlem Yapılacak

Başvuru yapacak erkek adayların askerliğini yapmış olması ya da meslek esnasında askerlikten kaynaklı bir sıkıntının çıkmayacağına emin olunması gerekiyor. Gerekirse askerlik şubesi ile iletişime geçilerek olası karmaşanın önüne geçilebilir. Yedek sınıflarında olmama ya da askerlikte erteleme gibi opsiyonlarının değerlendirilmemiş olması isteniyor. Kamu görevlisi olunacağından kamu görevlerine halel getiren her türlü suçtan uzak durulmuş olmasına bakılacak. Buna göre rüşvet, irtikap, görevi kötüye kullanma gibi suçlara girişilmemiş olması gerekiyor. Ayrıca doğrudan bu suçları işlemek yerine dolaylı fail olmak ya da iştirak etmekte başvuruları yaparken önemli veri olacak.

2022 KPSS’den 60 ve üzeri puan alacaklar bağlamında zabıta memuru alım ilanı geldi. Lisans mezunu adayların müracaat yapabileceği kadrolar amacıyla bayan ve erkek adaylara yönelik alımlar yapılacak. Başvuruları kabul edilen adaylar uygulamalı ve sözlü sınava katılacak. 1 bayan ve 6 erkek olmak üzere toplamda 7 zabıta memuru alımı yapılacak. Başvurular bugün itibariyle başladı.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP