Dolar Düşmeye Devam Ediyor Vatandaş Israrla Alıyor! (Aman Çok Dikkat)
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar Düşmeye Devam Ediyor Vatandaş Israrla Alıyor! (Aman Çok Dikkat)

Dolar Düşmeye Devam Ediyor Vatandaş Israrla Alıyor! (Aman Çok Dikkat)

Dolar fiyatları düşerken vatandaş dolar almaya devam etti. Dolar fiyatlarının yükseleceğini düşünen dolar yatırımlarını artırırken ekonomistler dolar fiyatlarının düşeceği yönünde yorumlar açıklıyor. Diğer yandan TCMB verilerine göre dolar mevduatları tarihi rekora ulaştı. İşte güncel dolar fiyatları ve dolar haberleri.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:14
Dolar Düşmeye Devam Ediyor Vatandaş Israrla Alıyor! (Aman Çok Dikkat)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası haftalık para istatistikleri verilerine göre bireysel döviz mevduatları geçtiğimiz hafta bir önceki aya göre 265 milyon dolar artış gösterdi ve 118.57 milyar dolara ulaştı. Aynı tarih aralığında kurumların döviz mevduatları 966.3 milyon dolar arttı ve 74.1 milyar dolara ulaştı. Döviz mevduatlarında dolar hesapları 71 milyon dolar arttı ve 67 milyar 184 milyon dolar seviyesine ulaştı.

Yerel Seçimlerden Sonra Artmaya Devam Etti!

Yabancı para hesapları yerel seçime kadar düşüş gösterdi ancak seçimlerin ardından her hafta sürekli artış göstermesi dikkat çekti. Dolar fiyatları saat 16:04 itibariyle 5.67 seviyesine düşerken vatandaşın dolar alması yine dikkat çeken konu oldu. Altına olan talebin azalması dolar yatırımına dönüldü sinyalleri versede ABD ve Türkiye arsındaki ikili ilişkilerin olumlu havaya dönüşmesi dolar fiyatlarında aşağı yönlü hareket beklentisini artırmıştı.

Dolar fiyatları Ne olur?

Ekonomi çevrelerinin en çok merak ettiği konular arasında yer alan bu sorunun cevabını bilmek oldukça zor ancak küresel piyasalarda risk iştahının artığını görülüyor. Kıymetli maden piyasalarında satış baskısı artarak devam ediyor. ABD Başkanı Trump’ın azil süreci dolar tarafında negatif gözüksede FED’in genişleyici politikası dolar tercih edilebilir para birimi haline getiriyor.

Dolar’ın Kaderi Bu Hafta Belli Olacak (Aman Dikkat)Dolar düşecek mi yoksa yükselecek mi?

ABD ve Çin arasında Ekim ayında yeniden başlanacak ticaret görüşmeleri dolar kurunda aşağı yönlü hareketin habercisi, diğer yandan FED 10 Ekim tarihine kadar gecelik repo ihaleleri düzenleyeceği ve her ihalenin ez az 75 milyar dolar büyüklüğünde olacağını söylemesi ve repo ihalelerine başlaması piyasalarda doları kolay bulunur hale getirdi. Bunun yanında yine FED’in faiz indirimleri de dolar için finansal maliyetleri düşürüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP