DOLAR

32,5697

0.08%
EURO

35,0388

0.4%
ALTIN(gr)

2.426,46

0,15%
BİST 100

%
1300 TL Karşılıksız Destek Ödemesi Devlet Tarafından Yapılacak! Başvurular Başladı!
  • Finans 365
  • Finans
  • 1300 TL Karşılıksız Destek Ödemesi Devlet Tarafından Yapılacak! Başvurular Başladı!

1300 TL Karşılıksız Destek Ödemesi Devlet Tarafından Yapılacak! Başvurular Başladı!

Devletin vermiş olduğu destek ödemeleri tüm hızıyla devam ediyor. Devlet 1300 TL karşılıksız destek ödemesi yapacak! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konu ile ilgili, açıklamalarda bulundu. Detayları sizler için haberimizde derledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:15
1300 TL Karşılıksız Destek Ödemesi Devlet Tarafından Yapılacak! Başvurular Başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet vatandaşın yanında olmaya çeşitli detekler vermeye devam ediyor. Devletin sağladığı desteklerin çoğundan vatandaşların haberi bile olmuyor. Oysa ki alınabilecek çokça destek mevcut.

Bu desteklerden biri olan bebek doğum desteği hakkında ayrıntılı bilgi haberimizin devamında yer almaktadır.

Devletten yeni doğum yapan tüm annelere bebekleri için 1300 liralık doğum yardımı yapılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konu ile ilgili, açıklamalarda bulundu. Detayları sizler için haberimizde derledik.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yeni doğan bebekler için ailelere 1300 liralık doğum yardımı yapılacağını açıkladı. Yardımdan faydalanmak isteyen anneler memur ise çalıştıkları kuruma, yurtdışında yaşıyorlarsa büyükelçilik ve konsolosluklara başvurmaları gerekmektedir.

Kimler yardımdan faydalanabiliyor?

1300 liralık doğum yardımından faydalanmanın şartları şöyle:

• 15.05.2015 tarihi ve sonrasında canlı doğum yapmış olmak

• Türk vatandaşı ve mavi kart sahibi olmak.

Yalnızca kimlikle müracaat imkânı!

Bu ödemelerden faydalanmak isteyen annelerin Sosyal Hizmetler ilçe müdürlüklerine müracaat etmek gerekmektedir. Yalnızca kimlik gösterilerek ödemeler alınabilmektedir.

Başvuruda Önemli Detaylar!

Bir proje kapsamında ilk olarak İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde ikamet eden anneler için aylık olarak bu destek sağlanacak. Annelerin bu yardımlardan faydalanabilmeleri için çocuğuyla aynı evde ikamet etmeleri ve velayetinin üzerlerinde olmaları gerekmektedir. Aynı zamanda SGK’ ya her ay 30 gün düzenli prim yatırılması da artlar arasında yer alıyor. Tüm şartları sağlayan anneler 0-24 ay aralığında olan çocukları için başvuru yapabilecekler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP