Kirasını Ödeyemeyen Esnafa Destek Devletten Ödeme Miktarı Sevindirdi

Kirasını Ödeyemeyen Esnafa Destek Devletten Ödeme Miktarı Sevindirdi

Pandemiyle beraber vatandaş birçok zorlukla mücadele ediyor. Her sektörde esnaf olan vatandaşlar daha farklı sıkıntılarla boğuşuyor. İş yerlerinin kira gibi giderlerinde tıkanan vatandaşa yardım devletten gelecek. Yapılacak düzenleme ile kira tutarının bir kısmını karşılayacak olan devlet bu şekilde esnaflara nefes aldırmayı planlıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:15
Kirasını Ödeyemeyen Esnafa Destek Devletten Ödeme Miktarı Sevindirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi şeklinde olması planlana desteğin detayları henüz planlama aşamasında. Ancak planlama hayata geçtiğinde 500 TL ile 1000 TL arası desteğin esnafın hesabına yatması bekleniyor. Esnafa verilecek bu hibe ile iş gücünde yaşanan kırılmaların hafif şekilde atlatılacağı belirtiliyor. Bir diğer çalışmaya göre belediyelerle anlaşmaya gidildiği taktirde 3 ay boyunca sürmesi planlanan 750 TL’lik bir destek de söz konusu olacak. Bu destek her esnafa verilmeyecek. Sadece iş yeri kiralık olan esnafa yapılması planlanan bu desteğin sözü verildi.

Farklı Paket Seçenekleri Masada

Devlet desteğinin verileceği kişi sayısı da hesaplandı. Buna göre 1 milyon 239 bin 438 kişiye verilmesi planlanan bu destek paketi 3 ay boyunca 1000 TL olarak periyotlandırıldı. Bir diğer seçenek ise şehirler bazında olabilecek. Büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlar 3 ay boyunca 750 TL alabilecekken diğer şehirlerde yaşayanlar ise 500 TL devlet desteğinden faydalanabilecek. Kira desteğinden yaralanacak meslek grupları da belirlendi. Taksi işletmeleri, dolmuş işletmeleri, servis işletmeleri, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın kuaförü pansiyon, yurt, kreş ve erkek kuaförü iş kollarına kira desteği sağlanacak. Detaylar ve diğer seçenekler netleştiğinde yeni yıl girmeden kira desteklerinin ödemesinin başlanması planlanıyor. Başvurular için gerekli evraklar da eş zamanlı olarak duyurulacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP