DOLAR

%
EURO

%
ALTIN(gr)

2.431,70

0,37%
BİST 100

%
AB Kripto Paranın Geleceğini Riskli Görüyor

AB Kripto Paranın Geleceğini Riskli Görüyor

Avrupa Birliği Komisyonu'ndaki üst düzey görevlerden Başkan Yardımcısı konumunda bulunan Letonyalı politikacı ve ekonomist Valdis Dombrovskis, kripto paraların değerinin bir garanti altında olmadığını, kripto paraların ciddi ölçüde spekülasyona maruz kalabileceklerini ve geleneksel paralar gibi bir anlamları olamayacağını ifade etti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:15
AB Kripto Paranın Geleceğini Riskli Görüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dombrovskis, özel sektör ve kamu temsilcileri ile Brüksel’de bir araya geldi ve kripto paraların etkisinin ve geleceğinin değerlendirildiği bir toplantı düzenledikten sonra yerel ve uluslararası basına bir takım açıklamalarda bulundu. Düzenlenen toplantının Avrupa Birliği’nin üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü finansal-ekonomik teknoloji ile alakalı strateji eylem planını desteklemeyi amaçladığını belirten Dombrovskis, ekonomik teknoloji alanındaki eylem planının ise Mart ayı başlarında açıklanacağını belirtti.

Kripto Para Sektörü Küresel Bir Çapa Ulaşmışken AB Bu Havuzda Çok Küçük Bir Paya Sahip

Dombrovskis, kripto para ticaretinin oldukça küresel bir hal aldığını ve bu, küresel ticaret havuzunda Avrupa Birliği’nin oldukça mütevazi, küçük bir orana sahip olduğunu söyledi. Bu bağlamda G – 20 ülkeleriyle birlikte uluslararası kabul edilebir bir standart belirlemeye çalışıldığını ekleyen Dombrovskis, kripto para ekonomisinin tüketici – yatırımcı ekseninde ve aracılar ile birlikte büyük, küresel bir çapa eriştiğini düşünüyor.

Letonyalı yönetici Dombrovskis toplantıda kripto paraların yerel ve uluslararası ekonomilere etkisini, bu durumdan doğan risk ile imkanlarla halka arzlarda yaşanan son gelişmelerin ele alındığını söyledi ve ekledi: “Blockchain teknolojisi finansal-ekonomik piyasalar adına ciddi önem arz etmekte ve gelecek vaat etmekte. Avrupa Birliği bu teknolojiye ve inovasyona kucak açmak suretiyle bu alanda rekabetçi olunmasını sağlayabilir.”

Kripto Paraların Geleceği Kesinlikle Garanti Altında Değil

Tüketicileri ve yatırımcıları kripto para adına uyaran ve konu hakkındaki risklerden açık bir şekilde bahseden ünlü ekonomist Dombrovskis, son yıllarda ciddi bir yükselişte olan ve trend haline gelen kripto paraların asla geleneksel para birimleri ile aynı ağırlığa sahip olamayacağını, bunların geleneksel anlamda bir para birimleri olmadıklarını ve değerleri ile gelecekleri hakkında bir garantinin de olmadığını söyledi.

Valdis Dombrovskis Kimdir?

Dombrovskis, fizik alanında mastera ve ekonomide lisans derecesine sahip Letonya’lı bir politikacıdır. Daha önce Letonya Başbakanlığı ve Maliye Bakanlığı yapmış olan Dombrovskis, şuanda AB Komisyonu’nda Başkan Yardımcısı sıfatıyla görev almaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP