DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Market Poşetlerinin Ücretli Olmasından Sonra Bez Çantalar 1 Kereliğine Ücretsiz Olsun
  • Finans 365
  • Finans
  • Market Poşetlerinin Ücretli Olmasından Sonra Bez Çantalar 1 Kereliğine Ücretsiz Olsun

Market Poşetlerinin Ücretli Olmasından Sonra Bez Çantalar 1 Kereliğine Ücretsiz Olsun

Market poşetlerinin kullanımından kaynaklanan çevre kirliliğinin engellenmesi ve bu alanda tasarruf yapılması amacıyla yeni bir uygulama başlayacak. Ocak ayının başından itibaren başlayacak olan uygulamada poşetler artık ücretli satılacak. Bu konuya dair TESK Başkanı Palandöken'den açıklama geldi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:15
Market Poşetlerinin Ücretli Olmasından Sonra Bez Çantalar 1 Kereliğine Ücretsiz Olsun
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken market poşetlerinin ücretli olacağı uygulamaya dair yeni önerilerde bulundu.

Bu uygulamanın önemine değinen Bendevi Paladöken vatandaşlar için bir kereliğine bez çanta dağıtılmasını ve vatandaşların da file ile bez çanta kullanımını yaygınlaştırması istendi.

YENİ UYGULAMA BAŞLIYOR

TESK Başkanı Bendevi Palandöken konuşmasının başında yeni uygulamanın detayları hakkında bilgi verdi. Uygulamanın kısa süre içinde hayatımıza gireceğini ifade eden Bendevi Palandöken bu uygulamanın olumlu sonuçları olacağını ifade etti.

“1 Ocak’tan itibaren naylon poşetlerin 25 kuruş ücretli olması ile ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandı. 1 Ocak’ta da yürürlüğe girecek. Naylon poşetlerin içine konulan ambalajsız yiyeceklere verdiği zarar, çevreye verdiği zarar bu uygulama ile artık azalacak. Gerçekten başarıyla uygulandığı takdirde çevremiz, ekonomimiz ve sağlığımız açısından çok olumlu geri dönüşleri olacaktır. Bir marketin aylık ortalama naylon poşet tüketimi 10 bin ton civarında. Bu rakam bir market için böyle iken tüm ülkemiz için düşünüldüğünde çok büyük bir kullanım miktarı oluyor. Dolayısıyla artık vatandaşlarımız yanlarında bez, file çanta, kese kağıdı bulundurmayı unutmamalılar”

BEZ ÇANTALAR ÜCRETSİZ DAĞILTILSIN

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken konuşmasında ayrıca bu konuda bir öneri sundu. Söz konusu uygulama kapsamında vatandaşlara bir seferliğine bez ve file çanta verilmesi gerektiğini ifade eden TESK Başkanı vatandaşlarında bez ve çanta kullanımını alışkanlık hale getirmeleri gerektiğini ifade etti.

“Ekonomik dalgalanmanın etkilerinden kurtulmaya başladığımız bu günlerde belediye ve zincir marketler bir defaya mahsus bez, file ya da kese kâğıdı gibi çevre dostu çantaları ücretsiz dağıtmalı. Tanesi 25 kuruştan küçük bir meblağ gibi görünse de genel olarak tüm ülke düşünüldüğünde büyük bir miktar.

Market zincirlerine de çağrıda bulunan Bendevi Palandöken bu marketlerin vatandaşların paralarının ceplerinde kalmasını sağlayacak bir uygulama bulmaları gerektiğini ifade etti.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP