DOLAR

32,5912

0.34%
EURO

34,8214

0.2%
ALTIN(gr)

2.507,46

0,94%
BİST 100

%
18 Yaş ve Üzeri Olan Gençler Bu Habere Çok Sevinecek Kredi Yolu Açıldı
  • Finans 365
  • Gündem
  • 18 Yaş ve Üzeri Olan Gençler Bu Habere Çok Sevinecek Kredi Yolu Açıldı

18 Yaş ve Üzeri Olan Gençler Bu Habere Çok Sevinecek Kredi Yolu Açıldı

Bankaların kredi verme politikasındaciddideğişiklikler yaşandı. Buna göre 18 yaşındaki gençlere de ödeme yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:15
18 Yaş ve Üzeri Olan Gençler Bu Habere Çok Sevinecek Kredi Yolu Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi dolayısıyla bankalar ardına ardına destek kredileri vermeye devam ediyor. Hepsini kampanyahalinde yayınlayan bankalar faiz oranlarının düşük tutmasıyla da milleti cezbediyor. Ancak kredi verirken çok ciddi politikaları da devreye sokuyor. Buna göre sicil notları ve düzenli gelir bankalar için çok önemli. Kimi zaman kefil ve teminat istemeyen bankalar bunun yüzüne düzenli gelir talep ediyor. Düzenli geliri olan vatandaşlar banklar için orta yaş ve üzeri olarak belirleniyor. Ancak yeni para politikasıysa beraber bankalar 18 yaşından büyük gençler için de kredi verecek. Verilecek bu kredi devlet destekli olacak ve birçok şartı da içinde barındıracak. Bu şartlardan ilki 18 yaşından küçük olunmaması olacak ve bu şart başvuru yapılma esnasında aranacak.

Maddi Duruma Bakılacak

Başvuruyu yapıp kabul esnasında 18 yaşına girilmesi devlet tarafından sayılmayacak. Bu kredi maddi durumu iyi olmayan gençlere verilecek. Bun da dolayı düzenli geliri olan vatandaşların başvuru yapmaması isteniyor. Düzenli gelir eğer asgari ücretin üçte biri iseo zaman başvuru yapılabilir. Ancak diğer hallerde başvuru bu kredi kampanyası için geçerli sayılmayacak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması gerekecek. Mavi kartlı vatandaşların da başvuru yapma imkanı bulunuyor devlet bu haktan mavi kartlıları da yararlandırıyor. Bu şartları sağlayanvatandaşlar faizsiz bir şekilde kredi alıp 36 ay vadeli şekilde ödeme yapabilecek. Kamubankalarındanalınacak kredi için başvuruların en kısa zamanda başlaması gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP