DOLAR

32,5156

-0.08%
EURO

34,9504

0.31%
ALTIN(gr)

2.434,07

0,47%
BİST 100

%
Çin Ulusal İstatistik Bürosu: %6.4 büyüdük!

Çin Ulusal İstatistik Bürosu: %6.4 büyüdük!

Çin Ulusal İstatistik Bürosu, ekonomik büyüme rakamlarının beklenenden daha iyi olduğunu açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:15
Çin Ulusal İstatistik Bürosu: %6.4 büyüdük!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından sık arayla yayınlanan ekonomik büyüme rakamları hakkında ülkenin geçen senenin aynı dönemine oranla %6.4 oranında büyüdüğü açıklandı.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu, ülkenin büyüme oranlarında beklenenden daha iyi bir performans olduğunu ve sonuç almaya devam edecek olduklarından ülke ekonomisinin büyümeye devam edeceğini açıkladı.

ABD ile ticaret savaşı nedeniyle ekonomisinde bir takım sorunlar olması beklenen Çin, bu sorunların olmaması için ABD ile çalışmalarını sürdüreceklerini ve ortak olarak ABD ile çalışacak olduklarıı açıklıyor.

%6.4 büyüyen Çin, gelecekte ABD’ye rakip olabilecek ülkeler arasında olmasından dolayı ve ABD’li teknoloji devlerinin ürünlerini kopyalamasından dolayı tepki çekiyor.

Ülkede üretimin olması nedeniyle dışa bağımlı olmayan Çin, neredeyse tüm ürünlerin üretim merkezi olsa da iç talebe yetişecek kadar gıda üretimi konusunda yetişemiyor.

Trilyonlarca dolarlık ekonomisi ile adından söz ettiren ülkeler arasında bulunan Çin, gelecek çeyreklerde de aynı oranlarda büyümeye devam edebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP