DOLAR

32,4787

-0.19%
EURO

34,9235

0.24%
ALTIN(gr)

2.432,67

0,41%
BİST 100

%
VakıfBank’tan Reel Ekonomiye Destek

VakıfBank’tan Reel Ekonomiye Destek

Vakıfbank'tan reel ekonomiye büyük destek geldi. Ne kadar destek sağladı, toplam mevduatları ne kadar? Detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:15
VakıfBank’tan Reel Ekonomiye Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vakıfbank, 2019 yılının Ocak, Şubat ve Mart ayında 651 milyon Türk Lirası net kar elde etti. Aynı zaman da Vakıfbank bankanın nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla reel ekonomiye toplamda 316 milyar TL destek verdi.

VakıfBank İlk Konsolide Olmayan Sonuçlar Açıklandı!

2019 yılının ilk çeyrek konsolide olmayan finansal sonuçlarını VakıfBank yapmış olduğu yazılı bir açıklama ile yaptı. Açıklanan bu sonuca göre bankanın 2019 senesinin ilk üç ayında nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla reel ekonomiye vermiş olduğu destek 316 milyar TL’ye çıktı. Aynı dönem içerisinde şirket elde ettiği 781 milyon TL brüt kârından, 130 milyon TL vergi karşılığı ayırarak, 651 milyon TL net kâr kazanmış oldu.

VakıfBank’ın güncel aktif büyüklüğü 363 milyar TL’dir. Türk Lirası cinsinden kredilerdeki pazar payı tarihinde ilk defa yüzde 10 barajını aştı ve yüzde 10,5 seviyesine çıktı.

VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, 65 yıldır ülke ekonomisinin kalkınması ve refah seviyesinin yükselmesi sebebiyle büyük bir motivasyonla çalıştıklarını söyleyerek 2019 senesine çok güçlü bir giriş yaptıklarını vurguladı.

VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, “Toplumun tüm kesimlerinin finansal ihtiyaçlarına en uygun çözümler üreterek milli ekonomimizin ,’yanındaki güç’ olduğumuzu bir kez daha gösterdik” dedi. Aynı zaman da Özcan; “VakıfBank’ın toplam nakdi kredileri, yılın ilk üç ayındaki yüzde 11’lik güçlü büyüme ile şimdiden 250 milyar TL’ye yaklaştı. Söz konusu büyüme, sektörümüzün ortalama kredi büyümesinin iki katından daha yüksek olup, reel ekonomi ve hane halkına destek verilmesi noktasında sorumluluklarımızı layıkıyla yerine getirdiğimizi net bir şekilde göstermektedir.

Ayrıca toplam kredilerdeki pazar payımız yüzde 9,8 seviyesine, TL kredilerdeki pazar payımız ise bankamız tarihinde ilk defa yüzde 10 barajını aşarak yüzde 10,5 seviyesine yükselmiştir. Piyasalarda görülen dalgalanmalara rağmen milli ekonomiye sağladığımız desteğimizi önümüzdeki dönemlerde de kararlı bir şekilde sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.

VakıfBankın Toplam Mevduat yüzde 10’un üzerinde arttı

VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, “Ana fonlama kalemimiz olan toplam mevduatımız, 2018 yıl sonuna göre yüzde 10’un üzerinde bir artışla 200 milyar TL’ye yaklaştı. Her geçen gün daha fazla oranda tabana yaygınlaşan mevduat portföyümüzün toplam kaynaklar içindeki payı yüzde 55 seviyesine ulaştı. Mevduat dışı fonlama kalemlerine baktığımızda ise uluslararası sermaye piyasalarından hem TL hem YP cinsi oldukça başarılı ihraçlar gerçekleştirmenin bankamıza sağladığı katkıyı mutlulukla görüyoruz” açıklamasını yaptı.

Aynı zaman da son olarak Özcan, “Bunlara ilaveten yüzde 100 oranında yenilediğimiz 1,1 milyar dolar tutarındaki sendikasyon kredisi, bu yıl şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz en önemli işlemlerimiz oldu. Tüm bu işlemler aracılığı ile kaynak yapımızı çeşitlendirmeye ve fonlama yapımızı güçlendirmeye devam ettik” dedi.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP