Altında Beklenti Bitti mi? Altın Fiyatları Neden Düşüyor? (İşte Sebebi)
  • Finans 365
  • Altın
  • Altında Beklenti Bitti mi? Altın Fiyatları Neden Düşüyor? (İşte Sebebi)

Altında Beklenti Bitti mi? Altın Fiyatları Neden Düşüyor? (İşte Sebebi)

Altın neden düşüyor? Altın fiyatları daha düşer mi? Altın yatırımcısı tedirgin. Altının ons fiyatı 2000 dolar olacak beklentisi varken 1690'lı seviyelere indi. Şimdi herkes altın daha da düşer mi, altın neden düşüyor, bu seviyelerden altın alınır mı, altın hakkında uzman yorumları neler gibi soruları sormaya başladı. Altının düşüş sebebini ve uzman yorumlarını meraklıları için derledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:15
Altında Beklenti Bitti mi? Altın Fiyatları Neden Düşüyor? (İşte Sebebi)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altın neden düşüyor? Altın fiyatları daha düşer mi? Altın yatırımcısı tedirgin. Altının ons fiyatı 2000 dolar olacak beklentisi varken 1690’lı seviyelere indi. Şimdi herkes altın daha da düşer mi, altın neden düşüyor, bu seviyelerden altın alınır mı, altın hakkında uzman yorumları neler gibi soruları sormaya başladı. Altının düşüş sebebini ve uzman yorumlarını meraklıları için derledik.

Global anlamda endişelerin artması, ticaret savaşları ve resesyon riski, korona virüsü tedirginliği ile çok hızlı şekilde yükselmeye başlayan altın gücünü kaybetmiş görünüyor. Bu yükseliş gücünü kaybetmesinin başlıca nedenleri ne?

Altın Bu Sebeplerle Güç Kaybediyor

– Korona virüsü etkisinin önceden satın alınmış olması ve endişenin yerini umuda bırakması

– Avrupa Merkez Bankasının faizleri aynı tutması (Değişiklik Bekleniyordu)

– ABD – İran gerginliğinin yatışmış olması. Küresel bir savaş riskinin algı olarak minimuma inmiş olması.

– ABD ile Çin arasında baş gösteren ticari savaşın şimdilik anlaşma ile son bulmuş gibi görünmesi.

– Dünya ülkelerinden gelen ekonomik verilerin, resesyon tehlikesini şimdilik savuşturulmuş gibi görünmesi sağlaması.

– ABD başkanı Donald Trump’ın saldırgan tavırlarının artık blöf olarak anlaşılmış olması.

– Dünyada ki kötü gidişatı gören para baronlarının piyasalarını ve müşterilerini kaybetmemek için yeniden paranın musluğunu açmış olmaları.

Yukarıda yazmış olduğumuz sebeplerden ötürü altın fiyatlarında düşüşler görünmeye başladı. Ekonomik iyileşme ile altın fiyatları arasında ters korelasyon vardır. Altın, kriz dönemlerinde ve ekonomik istikrarsızlık dönemlerinde güvenli liman olarak algılanır ve yatırımcılar tarafından talebi artar. Ekonomilerin iyi olması, istikrar, güven gibi etkenlerin olduğu ortamlarda altına olan talep düşer.

Altının Destek ve Direnç Noktaları Nereler?

ALTIN

XAUUSD- 1692 Bandı Üzerinde Tutunuyor

ABD’de haftalık işsizlik haklarından yararlanma başvuruları 3.839milyon ile bir önceki haftaya gerileme gösterse de beklentinin üzerinde geldi. Avrupa cephesinde ise açıklanan 1. Çeyrek büyüme rakamları son yılların en sert ekonomik daralmasını ortaya koydu. Euro bölgesi ekonomisi -3,8% ile serinin başladığı 1995’ten bu yana ki en sert düşüşü gerçekleştirdi.

Öte yandan Avrupa Merkez Bankası bugünkü toplantısında beklendiği gibi faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi. Tüm bu yoğun veri akışı içerisinde Ons Altına baktığımızda, 1692 desteği üzerinde gelişen alımlar üçgenin üst bandı ile sınırlı kaldı ve gelen satışlarla yeniden 1692 desteğine doğru çekildi.1692 bölgesinin ve üçgenin alt bandının aşağı kırılması halinde 1678 ve 1660 seviyeleri destek oluşturabilir.

Destekler: 1692-1678-1660

Dirençler: 1726-1747-1765

DOLAR

USDTRY- 6.9260 Desteği Üzerinden Yukarı Toparladı

TCMB 22 Nisan tarihinde gerçekleştirdiği toplantısına ilişkin yayınladığı toplantı özeti metninde, fiyat istikrarı ve finansal istikrar doğrultusunda tüm araçların kullanılacağı ve parasal duruşun enflasyondaki düşüşün sürekliliğini sağlayacak şekilde belirleneceği belirtildi. Virüs salgınına ilişkin olarak ise, hastalığa bağlı olumsuz etkilerin geçici olduğu ve yılın ikinci yarısıyla birlikte yurt içi talepte daha güçlü ve erken olmak üzere, ekonominin toparlanma eğilimine gireceği vurgulandı. ABD cephesine baktığımızda ise açıklanan haftalık işsizlik haklarından yararlanma başvuruları bir önceki haftaya göre bir gerileme kaydetse de 3,839milyon ile beklentilerin üzerinde geldi. Euro bölgesi tarafında ise Avrupa Merkez Bankası faiz oranını değiştirmedi.

Tüm bu gelişmeler eşliğinde USDTRY paritesine baktığımızda, geçtiğimiz işlem gününde yükselen kanalın altına kıran ve 6.94 seviyelerine kadar gerileme kaydeden parite bugün alıcılı seyrediyor. 6.9260 destek bölgesi üzerinde gelen alımlarla yeniden 7.0000 direnç bölgesine yaklaşan paritede bu bölgenin yukarı kırılması halinde 7.0500 ve 7.1000 seviyeleri sonraki direnç bölgeleri olarak izlenebilir. Aşağıda ise 6.9260 bandı altı gerilemelerde6.8800 ve 6.8200 seviyeleri destek oluşturabilir.

Destekler: 6.9260-6.8800-6.8200

Dirençler: 7.0000-7.0500-7.1000

Uzmanlar Ne Diyor?

Global çapta ün yapmış yatırım danışmanlarının çoğu altın fiyatlarının yükseleceği yönde fikir beyan ediyorlar. Önemli nokta şu aslında; büyük oranda altın alımı yapan ülkelerin altın alımına devam edip etmediğini ya da satışa geçip geçmediklerini takip etmek gerek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP