DOLAR

32,5710

0.26%
EURO

34,8049

-0.02%
ALTIN(gr)

2.491,44

0,29%
BİST 100

%
Turizmcilerin Dolar Girdisi Beklentisi İçin Rekor Rakam!

Turizmcilerin Dolar Girdisi Beklentisi İçin Rekor Rakam!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, dolar girdisi beklentisini açıkladı. Aynı zaman Bağlıkaya, geçen seneki rekor dolar girdisine de değindi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:16
Turizmcilerin Dolar Girdisi Beklentisi İçin Rekor Rakam!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Sağlık turizmine ilişkin bir çalıştaya katılmak üzere Afyonkarahisar’a geldi. Başkan otelde gazetecilere yaptığı açıklamalarda önemli bilgiler verdi.

2019 yılına çok büyük bir hızla başladıklarını söyleyen başkan 2018 yılında rekor bir kapanış yaptıklarına dikkat çekti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, 35 milyar doların üzerinde döviz girdisi beklendiğini açıkladı.

Firuz Bağlıkaya: ” İlk İki Ayda Yüzde 7,4’lük Artışımız Oldu”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, yaptığı açıklamada; “İlk iki ayda yüzde 7,4’lük artışımız oldu. Yüksek sezona geldikçe bu sayılar daha da artacak. Hedeflenen 50 milyon turist rakamına inşallah ulaşacağız.

Sektörde, 35 milyar doların üzerinde bir döviz girdisi bekleniyor. Bu döviz girdisini artırmamız için değişik segmentlerde turistleri hedeflememiz gerekiyor. Sağlık turizmi, golf turizmi, spor turizmi gibi. İşte bugün de Afyonkarahisar’da sağlık turizmiyle ilgili bir çalıştay yapıyoruz” dedi. Ayrıca başkan Firuz Bağlıkaya “Sağlık ve kültür turizmi gibi alanlarda bu aralık 10-12 aya çıkıyor. Dolayısıyla da bu Afyonkarahisar için çok önemli. Bulunduğumuz otel şu an tamamen dolu.

Afyonkarahisar, bu turizme hizmet ediyor. Her geçen gün ildeki yatak kapasitesi artıyor. Bu bağlamda da Afyonkarahisar yakın gelecekte önemli bir turizm merkezi olma yolunda hızla ilerliyor” ifadelerini kullandı.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP