DOLAR

32,4787

-0.19%
EURO

34,9235

0.24%
ALTIN(gr)

2.432,67

0,41%
BİST 100

%
İzlanda’da 600 Bilgisayar Bitcoin Hırsızları Tarafından Çalındı

İzlanda’da 600 Bilgisayar Bitcoin Hırsızları Tarafından Çalındı

İzlanda’da Bitcoin piyasası için büyük bir şok yaşandı. Bitcoin madeni piyasasında üretim için kullanılan oldukça güçlü özel 600 adet bilgisayar İzlanda’da Bitcoin hırsızları tarafından çalındı. Polisin verdiği bilgilere göre yaşanan olay Kuzey Atlantik bölgesinin bugüne kadar yaşamış olduğu en büyük hırsızlık suçu olarak kayıtlara geçti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:16
İzlanda’da 600 Bilgisayar Bitcoin Hırsızları Tarafından Çalındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘’Big Bitcoin Heist’’ yani Türkçe’ de ‘’Büyük Bitcoin Soygunu’’ olarak anılan soygun, nbcnews.com’un haberine göre dünya piyasalarına bomba gibi düştü. Yaşanan bu büyük hırsızlık sonucunda güvenlik görevlileri de dahil olmak üzere tam 11 kişi polis tarafından göz altına alındı. Şu ana kadar yerleri tespit edilemeyen Bitcoin bilgisayarlarının maddi olarak değerlerinin yaklaşık 2 milyon dolar olduğu biliniyor.

Polis komiseri Olafur Helgi Kjartansson yapılan bu büyük suç üzerine, tarihte yapılmış en büyük soygunlardan biriyle karşı karşıya olduklarını belirtti ve bu tip bir soygunun daha önce kayıtlara geçmemiş olduğunu vurguladı. Soygun üzerinde çalışan polis ekipleri bunun bireysel bir vaka değil, şebekeler tarafından organize olarak planlanmış bir suç olduğu üzerinde duruyor.

Kripto Piyasası Sallantıda

Kripto para birimi piyasasında genel manada bir düşüş görülürken, piyasanın en ünlü para birimi Bitcoin’in ise geçtiğimiz son 24 saat içerisinde gözle görülür bir düşüş yaşadığı gözlerden kaçmadı. Yaşanan son düşüşlerle birlikte Bitcoin para birimi yüzde 1.62’lik bir düşüş sergileyerek piyasada 11 bin 183 dolardan kendine yer buldu. Bitcoinin toplam maddi değerinin piyasa içerisinde 188 milyar 966 milyon dolar olduğu bilinirken, tüm piyasaya oranın yüzde 41.7 gibi bir pay olduğu hesaplandı. Günlük inceleme kapsamında ise Bitcoin alım satım işlemlerinin 24 saatteki hacminin 15 milyar 262 milyon dolar olduğu bildirildi.

Harcanan Elektrik Grafikleri İncelenecek

Polis ise ilgili soygunla ilgili çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürürken, çalınan bilgisayarların izini bulmak için harcanan elektrik grafiklerini an be an inceleyerek, olağan seyrin dışındaki bölgelerde aramalarını yoğunlaştıracak. Bilindiği üzere Bitcoin üretiminde kullanılacak bilgisayarların çok miktarda elektrik enerjisi harcaması, bu noktada polislere yol gösteren diğer bir ipucu olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP