DOLAR

32,3479

0.25%
EURO

35,1044

-0.12%
ALTIN(gr)

2.306,95

1,30%
BİST 100

%
Maliye Bakanı Albayrak’tan Enflasyon Değerlendirmesi ve Faiz İndirimi Açıklaması
  • Finans 365
  • Finans
  • Maliye Bakanı Albayrak’tan Enflasyon Değerlendirmesi ve Faiz İndirimi Açıklaması

Maliye Bakanı Albayrak’tan Enflasyon Değerlendirmesi ve Faiz İndirimi Açıklaması

TÜİK tarafından enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından Maliye Bakanı Berat Albayrak enflasyon ve faiz konularına ilişkin değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaştı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:16
Maliye Bakanı Albayrak’tan Enflasyon Değerlendirmesi ve Faiz İndirimi Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak katılımış olduğu bir televizyon programı kapsamında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına dair açıklamalarda bulundu. Faiz indirimi konularına dair değinen Bakan Albayrak’ın konuşmasının satır başlarını sizlere aktarıyoruz.

MALİYE BAKANI BERAT ALBAYRAK’TAN ENFLASYON YORUMU

TÜİK’in gün içinde yayımlandığı enflasyon rakamları ile ilgili olarak Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, Yıl sonu itibariyle, hedeflerimizin tamamını tutturmuş bulunuyoruz. Eylül ayında ortaya koyduğumuz hedef tutuyor.” açıklamalarında bulundu.

Bu konuda yapmış olduğu açıklamalarında devamında enflasyonla mücadele konusuna değinen Bakan Berat Albayrak, ÖTV ve KDV indirimleriyle de devletin 3 ay boyunca katkısının süreceğini belirtirken, “Güçlü indirim yapan da var, indirmiş gibi yapan da.” dedi ve fiyatı indirmiş gibi yapanların tespit edileceğini vurguladı.

Faiz İndirimi Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak konuşmasında ayrıca merak edilen diğer bir konu olan faiz indirimi konusuna değindi. Faiz indirimi konusunda kendisine sorulan sorulara yanıt veren Bakan Albayrak Merkez Bankası’nın bağımsız bir otorite olduğunu ve Merkez Bankasına müdahil olumayacağını söyledi.

Bu konuda yapmış olduğu konuşmasında enflasyonun düşürülmesi noktasında değinen Bakan Albayrak bu sayede fiaz indirimi için uygun ortamın oluşacağını söyledi. Konuşmasında, mali politikalar ile ilgili olarak enflasyonu, faizleri düşürmek için ellerinden gelenleri yapacaklarını açıklayan Bakan Albayrak, konunun bu şekilde değerlendirilmesinin en doğrusu olacağını ifade etti.

Finans Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP