DOLAR

32,5262

-0.08%
EURO

34,8014

-0.2%
ALTIN(gr)

2.420,86

-0,37%
BİST 100

%
Borsa İstanbul’da Son Durum, Her Gün Yeni Zirve

Borsa İstanbul’da Son Durum, Her Gün Yeni Zirve

Küresel piyasalarda Lagarde sonrası satışlar hızlanmaya devam ediyor, Borsa İstanbul’da yeni zirveler izlendi ve BIST 100 endeksi günü %0.23 oranında yükselişle 1,353 puanla kapattı. İşte diğer gelişmeler…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:16
Borsa İstanbul’da Son Durum, Her Gün Yeni Zirve
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AB liderler zirvesinin taslak metninde geçen Türkiye’nin yaptırım uyarısının yenileceği ibaresi olası yaptırımlar öncesi adımların bulunduğu ve hızlı bir şekilde gerçekleşmeyeceği şeklinde yorumlandı. Bugün ve yarın gerçekleşecek olan zirve yurt içi piyasaların yakın takibinde yer alıyor. Aşı kaynaklı gelişmeler, salgın haberleri, vaka sayıları ve ABD teşvik paketi gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Bugün küresel piyasalar ayrıca hafta başından bu yana bekledikleri EBC toplantısını da yakından izlendi.

Küresel Risk İştahı Desteklenmeye Devam Ediyor

Aşı iyimserliği ve ABD teşvik paketi beklentileri küresel risk iştahını desteklemeye devam ederken vaka sayılarındaki artış ve salgın endişeleri de risk unsuru olmaya devam ediyor ve piyasalar üzerinde baskı oluşturuyor. BIST 100 endeksi dün günü %0.78 oranında kapatırken gün içi ve kapanış seviyelerinde zirve yenilemesi yaptı ve bugün yine zirveleri tazeledi.

Asya borsalarında ise durum yine satış ağırlıklı ilerledi, Avrupa borsaları ise güne alıcılı bir seyirle başladı. ABD borsaları ise dün günü düşüşlerle tamamlarken bugünde aynı gerileme ile devam etti. BIST 100 endeksi ise tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirirken gün içinde 1.360 puanla rekor seviyeleri gördü. Analistler dün banka hisselerinde alımların güçlenmesi ile BIST 100 endeksinin rekorlara devam ettiğini belirtti, dolar bazında ise halen zirvesinin çok gerisinde bulunduğu vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP