DOLAR

32,5896

0.35%
EURO

34,8578

0.34%
ALTIN(gr)

2.496,73

0,51%
BİST 100

%
Ödemeden Yararlanmayan Öğrenci Kalmayacak SED Ödemeleri Gümbür Gümbür
  • Finans 365
  • Finans
  • Ödemeden Yararlanmayan Öğrenci Kalmayacak SED Ödemeleri Gümbür Gümbür

Ödemeden Yararlanmayan Öğrenci Kalmayacak SED Ödemeleri Gümbür Gümbür

Anasınıfından lisans eğitimine kadar ödeme alacak olan öğrenciler şu sıra çok heyecanlı. E Devletten yapılacak başvuru için herkes teyakkuzda. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:16
Ödemeden Yararlanmayan Öğrenci Kalmayacak SED Ödemeleri Gümbür Gümbür
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre SED ödemelerine yeni bir soluk getirildi. Edinilen bilgiye göre ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılacak ödemde yaş sınırı sadece lisansüstü öğrencilere getirildi. Lisansüstü öğrencilere ve doktora öğrencilerine ödeme yapılmayacağı belirtilirken geriye kalan her kademdeki öğrenciye ödeme yapılması için yazılı izin çıkartılması bekleniyor. Çıkartılan emrin hemen ardın a E Devlette başvurular başlayacak. Başvuruların 18 yaş altı çocuklar için velilerle yapılması gerekiyor. Lisans öğrencileri ise tek başlarına başvuru yapıp paralarını alabilecek. Yapılacak ödemeler lisans öğrencileri için 821 TL iken ana sınıfı için bu tutar 456 TL ilköğretim öğrencileri için 684 TL ortaöğretim öğrencileri için 730 TL ve bakım evlerinden ayrılan gençler için bu ödemelerin üzerine 365 TL ödeme olarak açıklandı.

SED Başvuruları 3 Farklı Şekilde Yapılabiliyor Ödemelerden yararlanmak isteyen vatandaşların tek başvuru alternatifi E Devlet olmayacak. Buna göre okullarda bulunan rehberlik servisinin yönlendirmesiyle işlemler başlatılabilir. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da SED ödemeleri için başvuru oluşturan bir kurum olarak belirtildi. E Devlet başta olmak üzere diğer tüm kurumlara başvuru oluşturmak için müracaat edenler evraklarına öğrenci kimlik kartının ve TC kimlik kartının fotokopisine ek olarak velilerle yapılan bir başvuru ise velinin TC kimlik kartının fotokopisi ile gelir belgesi eklenmelidir. Haneye giren gelir kişi başı 701 TL’den az ise kişiler SED ödemelerine başvuruda bulunabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP