DOLAR

32,6052

0.27%
EURO

34,8122

0.4%
ALTIN(gr)

2.408,89

-0,97%
BİST 100

%
Asgari Ücretlinin Beklediği Zam Görüşmeleri İçin Açıklama Geldi
  • Finans 365
  • Gündem
  • Asgari Ücretlinin Beklediği Zam Görüşmeleri İçin Açıklama Geldi

Asgari Ücretlinin Beklediği Zam Görüşmeleri İçin Açıklama Geldi

Günlerdir konuşulan zam ve zammın verileceği tarik tüm asgari ücretlilerin gündemi. Oranların netleşmesi en az tarihler kadar önemli. Oranlar konusunda tam olarak mutabakata varılmasa da görüşmeler için açık kapı bırakıldı. Edinilen bilgiye göre yakın tarihte oranlar kamuoyu ile paylaşılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:16
Asgari Ücretlinin Beklediği Zam Görüşmeleri İçin Açıklama Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sendikalar ve TİS Süreci Titizlikle Takip Ediyor

Pandemi döneminin işleri belirsiz hale getirmesi ile asgari ücretliler zammı ve verileceği tarihi çok merak ediyor. Son durum ne hangi konular netlik kazandı tam olarak açıklanmasa da ana hatlarıyla bir artılın olacağı aşikâr. Görüşmelerin devam ettiği ve yakın tarihte zam oranı hakkında kesin bir açıklama yapılacağı belirtiliyor. Yeni yıla zamlı maaşla girmeyi uman asgari ücretliler uzun çakışma sürelerinin buna dahil edilmesini istiyor. Artan alım gücüyle beraber buna uygun bir zam oranının çıkacağı edinilen bilgiler arasında. Dolar kurlarındaki dengesizlikler de maaşlara yansıdı şüphesiz. Zam oranları belirlenirkenbunların da dikkate alınacağı açıklandı.

Konunun takipçisi olan sendikalar ve TİS asgari ücretliyi memnun edecek teklifleri ilgili mercilere yönlendiriyor. Beklenen zam oranı ise enflasyon ve dolar kuruna bağlı onarak %15 bandında olacak. Bu oranın açıklanması ,için ayrıca TÜİK tarafından enflasyon açıklaması yapılması bekleniyor. TÜİK’in açıklaması ile her şey daha da netleşecek özellikle zam oranları bu bağlamda netlik kazanacak. 2. Senaryo ise %10’luk bir zam oranı olarak düşünülüyor. Bunların maaşlara yansıması ise net ve brüt maaşlarda farklı olacak. 3. Bir senaryoolarak ise net 2500 TL maaş üzerine. Böyle bir netlikte maaş asgari ücretlinin yüzünü güldürecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP