DOLAR

32,6045

0.38%
EURO

34,7732

0.01%
ALTIN(gr)

2.498,47

0,58%
BİST 100

%
Aralık Ayı İtibariyle EFT Mesai Sınırlaması Kalkıyor

Aralık Ayı İtibariyle EFT Mesai Sınırlaması Kalkıyor

Bilindiği üzere bankalar arası para transferi yani EFT hafta içi saat 17:00 ve sonrası ile hafta sonları mesai dışı oluyor. Bu durum çoğu kişiye sıkıntı olurken artık tarihe karışıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:16
Aralık Ayı İtibariyle EFT Mesai Sınırlaması Kalkıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yeni başkanı Naci Ağdal işe oldukça hızla başladı, bilindiği üzere yönetime geçmesi oldukça çalkantılı geçmişti. Fakat yaptığı düzenlemeler ile önemli kararlar alacağı ortaya çıkıyor. Bunlardan biride EFT sınırlarının kalkması oldu. Bundan böyle EFT kullanımı her gün, 7/24 açık olabilecek. Habertürk’ün haberine göre zaman kısıtlamasının kalkması Fast Sistemini de beraberinde getiriyor. Fast, yani Fonların Anlık ve Sürekli Transferi.

FAST 18 Aralık’ta Uygulamaya Geçecek

Fast sisteminin 18 Aralık’ta pilot uygulama olarak başlaması planlanıyor. Ardından her yerde, tüm vatandaşlara sunulacak. Bu sayede sınırlar kalkacak, herkes istediği gün istediği saatte bankalar arasında para transferi yapılabilecek. Bununla beraber FAST sisteminin tüm finansal kuruluşlarda yaygınlaşması planlanıyor.

Açıklamalarda en çok dikkat çeken nokta ise IBAN numarasının ortadan kalkacak olması. IBAN bilindiği üzere uzun rakımlar sıralamasıdır, kullanımı ve akılda tutulması zordur. FAST sistemi ile beraber buda ortadan kalkacak ve yerine TC kimlik no, telefon numarası veya e-posta ile işlem yapabilme kolaylığı gelecek. Yeni uygulamanın ekonomik anlamda rahatlama ve hedeflere katkı sağlama sunacağı düşünülüyor. Yeni sistem daha güvenilir, hızlı ve sınırsız para transferi imkanı sunacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP