Kiracılara Sevindiren Haber! Devletten 960 TL Kira Yardımı!

Kiracılara Sevindiren Haber! Devletten 960 TL Kira Yardımı!

Kira ödeyen vatandaşların yüzünü güldüren müjde devletten geldi. E-Devlet üzerinden başvuru yapanlara 960 TL kira yardımı yapılacak! Devlet, kiralarını ödemekte zorlanan vatandaşlara kira yardımı yapacağını açıkladı. Peki, kira yardım parasından kimler, hangi koşullarda yararlanabilecek? Başvuru için gerekenler nelerdir? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:16
Kiracılara Sevindiren Haber! Devletten 960 TL Kira Yardımı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kira Yardımı Nedir? Kimler Kira Yardımı Alabilir?

Kira yardımı, kirada oturan ve belli bir süredir bu ödemeyi gerçekleştirmekte zorlanan vatandaşlara yapılan yardımdır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı düşük gelirli ve kira ödeyemeyen vatandaşlara kira yardımında bulunma kararı aldı. Bu sayede ihtiyacı olan vatandaşlara kira yardımı bakanlık tarafından ulaştırılacak olup, bu yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşların bir takım şartları taşıması gerekmektedir. Yardıma başvuracak olan kişilerin, gelir durumlarını kanıtlayan gelir belgesi ve muhtarlıktan alınmış yoksulluk kâğıdına ihtiyaçları vardır.

Kira Yardımı Başvurusu Nereye Yapılır?

Kira yardımı, ihtiyacı olan ailelere ekonomik açıdan az da olsa nefes aldıran bir hizmettir ve illere bağlı olarak farklılıklar olabilir. Büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlar için belirlenen kira yardımı ücreti 960 TL’dir. Kira yardımı başvuruları kaymakamlık bünyesinde ki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılmaktadır. Başvuracak kişi, başvuru için gerekli olan evrakları da tamamlayarak, kendi şehrinde ki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vâkıfından başvurusunu yapması gerekmektedir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Kira yardımı başvurusunda bulunacak vatandaşların elinde olması gereken evraklar;

Kira yardımına başvuracak olan bireyin T.C. kimlik fotokopisi,

Muhtarlıktan alınmış yoksulluk belgesi,

Kira yardım başvuru dilekçesi,

İkametgâh belgesi,

Gelir belgesi

E-Devlet Üzerinden Kira Yardım Başvurusu Yapılabiliyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın düzenlediği kira yardımı başvuruları E-devlet üzerinden yapılabilmektedir. Vatandaşlar E-devlet üzerinden giriş yaparak, arama motoruna “Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı” yazarak bu hizmetten yararlanmak üzere başvurularını tamamlayabilmektedir. Başvuru yapacak kişinin bilgilerinin eksiksiz ve doğru olduğunu kontrol etmesi gerekir. Doğruluğunu onayladıktan sonra başvuru tamamlanmış olur.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP