DOLAR

32,3812

0.19%
EURO

35,0375

-0.17%
ALTIN(gr)

2.323,66

0,19%
BİST 100

%
Kapsamlı Bir Ödeme Paketi Geliyor Herkes Bu Ödemeye Muhatap

Kapsamlı Bir Ödeme Paketi Geliyor Herkes Bu Ödemeye Muhatap

İki farklı ödeme birbiriyle birleştirilmedi herkes 2 farklı başvuru yapmak suretiyle ödeme alacak. Devlet gıda ve barınmayı çok öncelikli iki durum olarak ajandalarına kaydetmiş durumda. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:16
Kapsamlı Bir Ödeme Paketi Geliyor Herkes Bu Ödemeye Muhatap
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bunları ayrı ayrı halletmenin zor olacağını düşünen yetkililer pandemi ödemesi yaparak vatandaşları rahatlatmaya çalışıyor. Dileyen vatandaşlar kirasını veya gıdasını bu ödeme ile halledecekti. Ancak ilerleyen günler gösterdi ki gıda başlı başına bir sorun olmaya başladı. Bu sorunu ayrı bir destek ödemesi ile vatandaşlara iletmeyi daha doğru olacağını düşüne yetkililer yeni bir çalışmaya imza attı. Buna göre pandemi desteğinin yanında gıda destek paketi de vatandaşa iletilmiş olacak. Her iki ödeminin nakdi olması vatandaşın elini hayli rahatlatacak. Pandemi destek ödemesi mart ayından bu yana verildiği için tutarı da belirli ve sabit. 1000 TL olarak belirlene ödemeye zam yapılması şimdi düşünülmüyor.

Tek Hane Tek Başvuru

Ancak gıda desteği için yeniden revizyona gidildi. Daha önceden koliler halinde sunulan destek paketi artık nakdi olarak ödenecek. Bu sayede her hane kendi ihtiyacını israf olmadan karşılayabilecek ve yapılan destek ödemesinde maksat hasıl olacak. Destekten yararlanacak vatandaşlar için belli şartlar da getirildi. Buna göre her haneden bir başvuru kabul edilecek. Aynı haneden iki farklı başvuru kabul edilmeyecek ve 2 farklı ödeme olacak tezi yalanlanmış olacak. Başvuru yapacak olan kişinin 18 yaşından büyük olması isteniyor. Hukuki bir işlem olarak addedilen bu işlemler için 17 yaş dahi kabul edilmeyecek. Ancak hukuken yetişkinlik payesi verilmiş vatandaşların bunu belgeleterek işlem yapması gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP