Halkbank, SGK işbirliğiyle annelere aylık 250 Euro ödeme müjdesi verdi

Halkbank, SGK işbirliğiyle annelere aylık 250 Euro ödeme müjdesi verdi

ABONE OL
5 Şubat 2023 20:54
Halkbank, SGK işbirliğiyle annelere aylık 250 Euro ödeme müjdesi verdi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet annelere yönelik ödemelerin tarzında değişiklik yapmaya karar verdi. Buna göre annelere hem ödeme yapılacak hem de anneler iş sahibi yapılacak. İşte detaylar.. Evlatlarını düşünen ve hastalanmasından korkan anneler için devlet farklı ödeme paketleri çıkartıyor. Bu ödeme paketleriyle beraber annelerin istihdam olacağını ve iş gücüne başta hareketlilik olmak üzere dinamizm katacağını planlayan devlet çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

Mavi Kartlılara Ayrıcalık Tanındı

Buna göre anneler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak zorunda. Bu vatandaşlığa mavi kartlı olmak da dahil ediliyor. Gerek anlamda da mavi kartlı olmak demek vatandaşlıktan kendi isteğiyle çıkan Türk demek. Devlet vatandaşıyla bağını kesmeyerek bazı desteklerden vatandaşını yararlandırmak istiyor. Ancak her mavi kartlı olana bu ödeme verilmeyecek. Mavi kartlı olunmasına rağmen Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan kişilerin ödeme alması mümkün. Buna ek olarak en az 18 yaşında olunması şart. 18 yaşından büyüklere verilecek ödeme için hukuki yaş sınırı getirildi. Kişiler meslek edindirme kursları esnasında çalışabilir. Ancak bu çalışma 2. Dereceye kadar yakın akrabaları kapsamamalı. Aynı şekilde iş veren de bu kadar yakın olmamalıdır.

Halkbank Kreş Yardımı Başvurusu Başladı!

Konu ile ilgili bankadan oluşturulan bildirimde müracaatların başladığı duyuruldu. Yapılan ilan metni şu şekilde:

INST-CARE “Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” Proje kapsamında hak kazanan faydalanıcı annenin çocuğunu göndermiş bulunduğu kreş ödemesine ait mali destek sağlanacaktır.

Projeye ayrılan kaynak 30 Milyon EUR olup, ödemeler Kasım ayının ilk haftası itibariyle başlayacaktır. Toplamda 10.250 anneye aylık 250 EUR ödenecektir. Proje Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Malatya ve Elazığ illerinde uygulanacaktır. Kuruma müracaatı kabul edilen çalışan annenin, kreşe yaptığı ödemeyi fatura ile belgelendirmesi neticesi SGK aylık ödeme amacıyla lüzumlu süreci başlatacaktır.”

Halkbank Kreş Yardımı 250 Euro Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Projeden faydalanmak isteyen anne ilk önce SGK Kurumuna müracaat yapacaktır.

Proje faydalanıcısı anne adına açılacak hesaplar amacıyla SGK KREŞ ANNE HESABI (TL), SGK KREŞ ANNE HESABI EUR hesabı amacıyla kullanılacaktır.

SGK doğrultusundan ödemeler EUR olarak yapılacak olup, anne adına açılacak EUR hesaba otomatik olarak transfer yapılacaktır. Okul evveli Eğitim ve/veya bakım kurumuna yapılacak olan ödeme ise Anne TL hesabından Havale/EFT olarak Anne doğrultusundan gerçekleştirilecektir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP