DOLAR

32,4533

0.11%
EURO

34,4528

-0.13%
ALTIN(gr)

2.489,36

0,27%
BİST 100

%
Ethereumun Köken Adresinde Servet Birikti

Ethereumun Köken Adresinde Servet Birikti

Kripto para mazilerinde kendilerine has anlamları vardır. Köken adresi  0x ve 40 adet sıfırdan meydana gelen  Etherum, yanlışlıkla 6 milyon dolar Ether ve 500 milyon dolar ERC20 tokenları almış bir adrestir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:17
Ethereumun Köken Adresinde Servet Birikti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir kripto paranın çok büyük olması ve belli bir anlam ifade etmesi insanların o bloğa belli miktarda para yollayabilmelerini sağlamaktadır. Daha önce insanlar Bitcoin köken bloğuna BTC gönderimi yapmışlardı. Aynı şekilde Ethereum için de aynısını yapmaktalar. Bu adres son 3 yıl içerisinde 750’den fazla işlem almıştır. Öncesinde bu adrese sadece Ether gönderilirken, Ethereumun büyümesiyle birlikte ERC20 tokenları da gönderilmeye başlandı. Bitcoin köken adresine gönderilen paralar geri alınamazken Ethereumda imzalanan akıllı sözleşme sayesinde gönderilen paralar geri iade edilebilir.

Bitcoin ile Ethereum Alımı

Kripto para borsası Avustralya’da yer almaktadır. Bitcoin Australia ile ödeme şirketi Blueshyft ortaklığı aracılığıyla ülkede bulunan 1200 gazete bayisinden Bitcoin ve Ethereum satın alınabilmektedir. Müşteriler bu kripto paralar ile alışveriş yapabilmek için mobil cihazlarına dijital cüzdan uygulaması indirerek buradan e-mail adresleri ve telefon numaraları ile kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Buradaki QR kodunu okutarak alışveriş yapabilmektedirler. Sistem otomatik olarak yüzde 5 oranında bir komisyon almaktadır. İşlemin tamamlandıktan sonra cüzdanda görünmesi 20 dakikaya kadar sürebilmektedir. Bitcoin Australia CEO’su Rupert Hackettverdiği bir röportajda gazete bayilerinden kripto para alınabilmesi fikrinin bu paraların adaptasyonuna demokratik bir yaklaşım getireceğini söyledi. Kripto para alım satımında elle tutulur bir şey olmadığı halde bu işlemin gerçekleşiyor olmasının güven verici bir ortam yarattığını iddia eden Hackett girişiminin arkasında durdu. Kripto paraların gazete bayilerinde satılma işlemi 2016 yılında Bitcoin alımı ile başlamıştı. Son dönemde bu alışlara bir yenisi olan Ethereumda eklendi. Önümüzdeki günlerde Ethereum kripto para biriminin daha da yaygınlaşarak alımının artması beklenmektedir. İnsanların kripto paraya olan ilgisi Ethereum’un kısa zamanda daha çok tanınmasına yol açacaktır. Özellikle düşük fiyatla piyasaya girmesi de tercih sebebi olacaktır. Gazete bayilerinde satılan kripto paralar aynı zamanda bu bayilere de ek bir gelir imkanı sunmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP