DOLAR

32,5579

-0.03%
EURO

34,9230

0.08%
ALTIN(gr)

2.429,24

-0,02%
BİST 100

%
Dar Gelirlinin Elektrik Faturasını Devlet Ödeyecek Hem de Her Ay
  • Finans 365
  • Gündem
  • Dar Gelirlinin Elektrik Faturasını Devlet Ödeyecek Hem de Her Ay

Dar Gelirlinin Elektrik Faturasını Devlet Ödeyecek Hem de Her Ay

Kira ödemlerini devam ederken bir yenilik de faturalar için geldi. Doğalgaz ve elektrik faturalarına devlet destek sağlayacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:17
Dar Gelirlinin Elektrik Faturasını Devlet Ödeyecek Hem de Her Ay
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dar gelirli birçok vatandaş uzun zamandır kira destek ödemeleri alıyordu Barınma konusunda hızlı çalışan devlet kira ödemelerine ek olarak ücretsiz tadilat imkanı da sağlıyor. Ekonomik olarak yıpranan vatandaşların sayısı her geçen gün arttıkça devlet önlem amaçlı yeni destek paketlenin onayını veriyor. En son gerçekleştirilen çalışmada faturaları her ay devlet ödeyecek. 103 TL olarak belirlenen devlet ödemesi her ay PTT şubelerinde alınabilecek. Bu ödemeyi diğer ödemelerden farklı kılan durum ise nakdi olarak verilmeyecek olması. Mevcut elektrik faturası üzerinden 103 TL indirim yapılacak. Yapılan hesaplamalara göre 2 milyon 22 bin haneye faturalar konusunda destek olunacak.

Kanun Maddesi Aracılığıyla Düzenlemeler Yapıldı

Bu sayının gün geçtikçe artması bekleniyor. 10 milyon haneye ulaşılması için çalışan devlet faturası ödenmedik çatı bırakmayacak. Aranan şartların başını eve giren gelirin kişi başına düşen tutarı seçeneği çekiyor. Başvuru esnasında en çok bu noktaya dkkat ediliyor. Kişi başı gelirin asgari ücretin 1/3’ünün altında olması gerekiyor. Bu oran ise 701 TL olarak belirlenmiş durumda. Haneye düşen kişi başı gelir oranı böyle olan vatandaşlara başka ödemeler için de seçenek sunuluyor. En çok gıda-giyecek- yakacak konusunda vatandaşın talebi olmaktadır. Fatura ödemelerinin verileceği kişi de kanun maddesiyle düzenlenmiş durumda. Buna göre 3294 sayılı kanun kapsamıda 65 yaş üstü kişilere fatura ödemesi verilmiş olacak. PTT aracılığı ile ödemeler yapılmış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP