DOLAR

32,3775

0.16%
EURO

35,0852

-0.1%
ALTIN(gr)

2.324,24

0,22%
BİST 100

%
Bakıma Muhtaç Herkesin Dikkatine 1400 TL Ödemede Son Karar Verildi
  • Finans 365
  • Finans
  • Bakıma Muhtaç Herkesin Dikkatine 1400 TL Ödemede Son Karar Verildi

Bakıma Muhtaç Herkesin Dikkatine 1400 TL Ödemede Son Karar Verildi

Evinde bakım ödemesi alan yaşlı ve engellilerin sayısı artık binlerle ifade edilemiyor. Bundan dolayı devlet yeni bir karar almak zorunda kaldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:17
Bakıma Muhtaç Herkesin Dikkatine 1400 TL Ödemede Son Karar Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre memurların toplu görüşmelerini bekleyen devlet memurlara yapacakları zam hakkında fikir beyan edecekler. Edilen bu beyanın ardından zamların kabul edileceği zannediliyor. İşlemlerin hızlı şekilde halledildiği varsayıldığında bu durum destek ödemelerine de yansıtılacak. Zamların destek ödemelerine yansıtılması birden bire değil belli bir sıralama dahilinde olacak. Bu yüzden hereksin bu sırlamayı E Devletten takip etmesi gerekiyor. Devlet ilk etapta evde bakım destek ödemeleri için düşmeye basacağını açıkladı. Evde bakım ödemesi alan yaşlılar ve engelliler için 1600 TL destek ödemesi yapılması bekleniyor. Halihazırda ödenen tutar ise 1400 TL. Periyodik olarak yapılan ödemede yaşlılar ve engelliler tek seferlik olacak şekilde başvuru gerçekleştiriyor.

SMS İle Bakiye Öğrenme Dönemi Başlıyor

E Devlet üzerinden gerçekleştirilen müracaatlar yaşlının ya da engelli vatandaşın durumuna göre Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından da yapılabiliyor. Telefon edilmesi halinde belediye yetkilileri de yardımcı olabiliyor. İlgili yerlere müracaat edildikten sonra en fazla 1 hafta içinde yaşlılara veya engelli vatandaşlara dönüş sağlanıyor. Ziraat Bankası ya da kişilerin paylaştıkları hesap bilgileri aracılığıyla işlemlerini halleden vatandaşların ödemelerinin kontrolü E Devletten yapılabilir. Ziraat Banaksını üzerinde çalıştığı yönetme göre sms yöntemi ile de bakiye kontrolü sağlanabilecek. Ödemelerden yararlanmak isteyen yaşlıların 65 yaş ve üstü olması gerekiyor. Engelli vatandaşların ise engel durumlarının %40 ve üzeri olması şart. Bu şartlara uyan kişilerin başvuru yapmalarında sakınca yok.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP