Daha Önce Maddi Yardım Desteği Alamayanlar Dikkat!

Daha Önce Maddi Yardım Desteği Alamayanlar Dikkat!

Aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı altında geliştirilen yardım paketleri her geçen gün artıyor. Vatandaşların ihtiyaçları üzerine devlet onayında dağıtılan maddi yardımların tamamı karşılıksız oluyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:17
Daha Önce Maddi Yardım Desteği Alamayanlar Dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz zamanlarda yeni başlatılmış ve hepsi Ekonomik İstikrar Kalkınma paketi adı altında getirilen yardımlarla birlikte daha öncesinde hiç maddi yardım desteği almamış olan vatandaşlarda 700-1200TL arasında maddi yardım desteği sağlanıyor.

Korona virüs sonrasında milyonlarca vatandaşa 1000TL sosyal destek yapılmıştı. Toplam 5,5 vatandaşa 1000TL maddi yardım parası dağıtıldı. Ancak geri kalan vatandaşlara maddi yardım yapılamamıştı. Bunun önüne geçebilmek adına daha önce hiçbir kurumdan maddi destek almamış kişilere özel olacak şekilde 700TL VE 1200TL arasında maddi destek yardımı olacak.

Hiç Para Yardımı Almayanda Para Yardımı Alacak

Daha önce maddi destek alamayan vatandaşa özel olarak geliştirilen bu yardım paketi ile korona virüs süresince iş hayatında olmuş tüm kişiler faydalanabilecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı alanı altında yapılacak olan ödemeler için aracı kurum ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları olacak. Bu sayede mahalle ve ilçelerde gerçekten kimlerin yardıma ihtiyacı olduğu belirlenecek. Direk kurum tarafından yapılan yardımların büyük kısmı maddi yardıma ihtiyacı olmayan ve korona virüs süresince dahi maaş alan kişiler oldu ancak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları konuda çok nezih bir şekilde gerçek ihtiyaç sahiplerini bulabiliyor. İşte tam olarak bu sebepten ötürü 3 milyon vatandaşımıza 700TL ile 1200TL arasında maddi destek yapılacağı açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP