DOLAR

32,3830

0.15%
EURO

35,1089

-0.11%
ALTIN(gr)

2.322,69

0,17%
BİST 100

%
Bitmain’in Yıllık Karı Ne Kadar?

Bitmain’in Yıllık Karı Ne Kadar?

2009 yılında Dijital (ya da Sanal) Para olarak adlandırılan BITCOIN dünyada yepyeni bir finansal sektör oluşturmasının yanı sıra aynı zamanda bütün dünya için yepyeni bir trend ve yepyeni bir akımdır. Adeta finans sektöründe bir çığır açan BITCOIN kendi borsasının da oluşmasıyla birlikte sektörde büyük dalgalanmalara yol açmıştır.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:17
Bitmain’in Yıllık Karı Ne Kadar?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitmain şirketi BITCOIN madencilik donanımları ve BITCOIN madencilik operasyonları yürütmektedir. Öncelikli üretimini BITCOIN madenciliğinde kullanılan ASIC çiplerinin üretimine ayıran Bitmain şirketi CNBC’nin yapmıl olduğu habere göre BITCOIN üretiminde kullanılan çip fiyatlarını arttırarak BITCOIN fiyatlarını arttırmayı da sağlamaktadır. Bu durum sayesinde BITCOIN üretiminde de kullanılan ASIC çiplerinin üretiminin %70-%80’ine sahip olan Bitmain şirketinin yıllık karları dudak uçuklatıcı seviyelere ulaşmış oldu.

Aynı zamanda geçmiş olduğumuz Aralık ayında BITCOIN fiyatlarının 20 bin dolar sınırına dayanması da şirketin karlılığının katlanarak artmasına bir ivme daha kazandırdı. Bunun yanı sıra, Blockchain.info sitesindeki verilere bakıldığında, Bitmain şirketine ait olan Antpool.com ve BTC.com madencilik havuzu internet sitelerinin de toplam BITCOIN ağının % 40′ ına sahip olduğu ve bu ciddi bir finansal güç anlamına geldiği net bir şekilde gözlemlenmektedir. Kripto para madenciliğinde, transfer ücretinin yanı sıra kripto para ile de ödüllendiriler madenciler, BITCOIN madenciliğinde şu an bu ödülün her on dakikalık blokta 6,5 BITCOIN’e denk gelmesi nedeniyle, ortalama olarak her on dakikada 6,5 BTC kazanmaktalar. İşte Bitmain tam bu noktada devreye girerek, işlettiği havuzlarda BITCOIN üzerinden komisyon alarak kar sağlıyor.

Uzun zamandır yükselişte olan BITCOIN yatırımcılarını şaşırtır şekilde bir süredir düşüşe geçti ve değerinin neredeyse yarısını yitirdi. BITCOIN fiyatlarındaki dalgalanmalardan olumsuz etkilenen Bitmain karlılığının her an risk altında olmasından şikayetçi olsa da karşılarındaki en önemli risk faktörünün fiyat dalgalanması olmadığının da bilincinde. Çin hükümetinin kripto para aktivitelerini kısıtlamak için katı uygulamalar koyması Bitmain’in en büyük endişesi. Bu nedenlerle, Bitmain politika değiştirerek ASIC çiplerinin üretimiyle yetinmeyip yapay zeka konusunda da çipler üretmeye ve geliştirmeye başlama kararı aldı.

Tüm bu kısıtlamalara rağmen Bernstein Research Bitmain şirketinin yıllık karının 2017 yılında 3-4 milyar dolara ulaşmış durumda olduğunu hazırladığı raporda açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP