DOLAR

32,5223

-0.06%
EURO

35,0322

0.42%
ALTIN(gr)

2.436,01

0,54%
BİST 100

%
Yeni Dönem Ödemelerine Bir Tane Daha Ekleme Yapıldı Vatandaş Rahat Bir Nefes Aldı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Yeni Dönem Ödemelerine Bir Tane Daha Ekleme Yapıldı Vatandaş Rahat Bir Nefes Aldı

Yeni Dönem Ödemelerine Bir Tane Daha Ekleme Yapıldı Vatandaş Rahat Bir Nefes Aldı

Devlet destekleri bakımından vatandaşa yapılan açıklamalarınhaddihesabı belli değil. Açıklamalar her seferinde şok ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:17
Yeni Dönem Ödemelerine Bir Tane Daha Ekleme Yapıldı Vatandaş Rahat Bir Nefes Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre sigortalı olan kişi vefat ettiğinde devlet yakınlarına devlet desteği verecek. Verilecek bu destek tek seferlik olacak. Buradaki amaç eğer kişilerinmaddidurumuyerindedeğilse cenaze masrafları zorlansın. Bundan dolayı ihtiyaç sahibi kişilerinbaşvurudabulunmasıtavsiye diliyor. Vefat eden kişi vefatından 3 ay öncesine kadar sigortalı olarak bir işte çalışıyorsa o zaman devletyakınlarınadesteködemesi yapacak. Destek ödemine ilişkin yapılan açıklamanın hemen ardından SGK’ya inanılmaz talepler geldi. Özellikle pandemi dönemi binlerce vatandaşın ölmesi cenazeödemelerine olan talebi artırdı. Devlet bu ödemeyi 1. Ve 2. Dereceden aylın akrabaya yapmayı planlıyor. Ancak hiç kimse bulunmazsa aileden o

zaman cenazeyle ilgilenecek kişi ödemeyi alacak.

800 TL Ödemede Karar Kılındı

İlk olarak ölen kişinin eşinin var olup olmadığına bakılacak. Eğer varsa ödeme direkt eşlere yapılacak. Ancak boşanma, gaiplik ya da ölüm gibi durumlar söz konusuysa o zaman ibre çocuklara dönecek. Çocuklar da ise ölüm ya da soy bağında kesme gibi durumlar mevcutsa o zaman anne ve babaya müracaat edilecek. Onlar da hayatta değilse 2. Derecen yakın akrabaya kadar bakılacak. Yine bir şey çıkmazsa o zaman cenazeyleilgilenecekkişiye 800 TL ödeme yapılır. Başvurular SGK’ya yapılacak. Başvuru dosyasının içeriğindeödemeyi akacak olan vatandaşın kimlikbilgilerininfotokopisi yer alacak. Ölen kişiye ait olan bilgiler SGK’da mevcuttur.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP