422 TL Destek İçin Anlaşmaya Varıldı Emekliler Yararlanabilecek

422 TL Destek İçin Anlaşmaya Varıldı Emekliler Yararlanabilecek

Memurların aldığı aile yardımından emeklilerin de yararlanması için düğmeye basıldı. Yakın tarihte açıklanması beklenen destek için görüşmeler sürüyor. Alınan bilgilere göre bu yardımdan emekli olup iki çocuklu haneler yararlanacak. Aylık 422 TL ödeme yapılacağı düşünülüyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:17
422 TL Destek İçin Anlaşmaya Varıldı Emekliler Yararlanabilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklilerin Bekleyişi Sürüyor

Yapılan zamlara ilave olacağı düşünülerek yardımla beraber emeklilerin maaşlarının da artması planlanıyor. İstikrar paketi kapsamında atılan bu adımla birçok emekli rahat bir nefes alacağa benziyor. Taban aylık ve ikramiyeye destek olacak bu yardımın yıl bitmeden sonuca ulaşması bekleniyor. TÜED’in de takip ettiği bu düzenleme yasalaştığı taktirde emekli olmada sorun çıkaran aile yardımı meselesi ortadan kalkarak emekli aleyhine düzenlenecek. KPDK’nın da sürece destek verilmesi istenirken bu noktada olumsuz bir dönüş olmaması emeklileri hayli heyecanlandırdı.

Memur eşleri çalışmıyor ise 332, 6 yaş altı çocuklar varsa her çocuk için 73, 6 yaş üstü çocuklar içinse 36 TL ödeme hâlihazırda mevcut. Yeni yılla beraber bu ödemelerin daha da artacağı vurgulanıyor. Gerek enflasyon gerek diğer ekonomik veriler de durumun bu şekilde olacağını doğruluyor. Merkez Bankasının enflasyon hedefi gerçekleşirse 4.4 oranında zam mümkün. Şu an için yapılan hazırlıklar ve söylenen tutarlar da bu yönde. Ancak enflasyon artışı beklenenden fazla olursa bu fazlalık maaşlara yansıtılacak. Zamların verildiği esnada yine bir enflasyon artışı söz konusu olursa 2. veya 3. Aydan itibaren yeniden düzenleme yapılabilecek. Vatandaş 2. Ya da 3. Aylığı hesaplanmış zam üstünde alabilecek. Planlamalara göre kişinin eşi çalışmıyor ve 2 tane çocuğu varsa 422 TL artış söz konusu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP