Dolar neden yükseldi? Fed yetkilileri böyle cevap verdi

Dolar neden yükseldi? Fed yetkilileri böyle cevap verdi

Dolar Yükselişte. Dolar daha yükselir mi? Yatırımcıların Meraklı Bekleyişi Sürüyor. Dolar yükselmeye devam edecek mi? Dolar 8,60 Üzerini Test Etti, Altın ve Kripto Para Piyasası En Cazip Yatırım Aracı

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:17
Dolar neden yükseldi? Fed yetkilileri böyle cevap verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın rezerv para birimi olan dolar, yurtiçi piyasalarda bugün güne yükşeliş trendiyle başladı. 8,28 seviyelerinden açılış yapan dolar, 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükselişe karşı 8,50 seviyelerinin üzerini test etti. Vatandaşlar tarafından oldukça merak edilen dolar kurundaki yükselişin devamı gelecek mi?

Fed Yetkilileri Görünümün ‘Parlak’ Olduğu Görüşünde

Piyasaların merakla beklediği enflasyon verilerinde Ekonomistlerin beklentileri yıllık yüzde 3,6 olması yönündeydi, ABD ‘de Nisan ayında tüketici fiyatları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,2 artmış oldu, yıllık bazda ABD enflasyonu 2008 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. ABD ‘de tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerin çok altında kalmasıyla hisse senedi piyasasını yukarı çeksede, bankalar piyasalarda hacimlerin nispeten düşük kalabileceğini belirtmişti. Geçtiğimiz Salı günü açıklama yapan Fed Yetkilileri, enflasyonda artışın geçici olacağı ve parasal teşviklerin devam etmesi gerektiği yönünde görüşlerini belirtirken Fed Üyesi Lael Brainard, hedeflere ulaşmak için sabırlı olunması gerektiğini, Amerikan Ekonomisinin Görünümünün Parlak Olduğu yönünde görüşünü belirtti.

Altın ve Kripto Paralar En Cazip Yatırım Aracı

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarını herkesin merak ettiği Ekonomist Atilla Yeşilada, Enflasyon verilerinin revize edilmesi gerektiğini, gıda fiyatlarının 11 yıllık emtia endeksine bağlı olarak 10 yılda zirve yaptığını vurguladı. Dolarla ilgili piyasalardaki köpüğün alınması lazım şuan ki haliyle Fed, enflasyon ne olursa olsun tahvil alımını kesmeye cesaret edemez, Altın ve Kripto Paralar en cazip yatırım araçları haline gelmeye başladı ifadelerine yer verdi. Vatandaşlar dolardaki yükselişin devam edip etmeyeceği yönündeki gelişmeleri merak ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP