SGK’dan Büyük Ödeme Planlaması

SGK’dan Büyük Ödeme Planlaması

Bu destekten çoğu vatandaşın haberi yok, ancak 5 yıl geriye dönük bu destekleri kolayca alabilirsiniz. SGK tarafından her yıl vatandaşa çok sayıda ödeme yapılmaktadır, bilinmeyen bu ödemelerin toplamı yaklaşık 7,325 Tl’ye varıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:17
SGK’dan Büyük Ödeme Planlaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu kapsamda SGK rapor paraları, cenaze yardımı, emzirme yardımı, ilaç ve yolluk, tıbbi malzeme gibi pek çok başlık için ödeme yapılması planlanıyor. En çok da iş göremezlik raporu ve cenaze yardımları vatandaş tarafından bilinmiyor, vatandaş tarafından bilinmeyen bu yardımların 5 yıl geçerliliği de bulunuyor.

Yardımlar Neleri Kapsıyor?

3 ay primi yatırılmış vatandaşlar iş göremezlik parasından yararlanabilir. Kaza geçiren, meslek hastalığına yakalanan, geçici rahatsızlık yaşayan veya hamile kadınlara yapılan ödemeler iş göremezlik parası olarak bilinir ve 3 aylık bürt kazanca göre hesaplanır. Ayakta tedavi için 65,40, yatarak tedavi için 49,05 Tll ödenir. Bu paralar rapor parası olarak bilinir ve rapordan 2 gün eksik yatırılır.

Sağlık ve yol gideri ödemeleri de PTT aracılığı ile baba, anne, eş ve çocuklar için alınabilir. Vatandaş organ kaybı, kanser tedavisi veya meslek hastalığı gibi nedenler yüzünden başka bir hastaneye sevk edilirse SGK tarafından yapılacak ödeme de transfer edilir.

Devletten yetim maaşı alan kızlara çeyiz ödemesi de yapılmaktadır, bu kapsamda ödemeler 24 maaşa denk gelmektedir ve 5 yıl alınabilmektedir.

Doğum iznine ayrılan kadınlar doğum sonrası toplam 112 gün izin kullanır, çalışmadıkları bu süre içinde 7325 Tl ödenir. Maaşları ise Ziraat Bankası hesabına yatmaktadır.

Hasta ve engelli vatandaşlara bakanlara yapılan ödeme 1544 Tl olarak değiştirildi. Evde bakım parası adı altındaki desteğe ulaşmak için Aile Bakanlığı’nın il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapmak gerekir.

Halk arasında süt parası olarak da bilinene emzirme ödemesi alabilmek için en az 120 prim günü ödemesinin bulunması şart koşuluyor. Ayrıca anne ve eşi SGK’lı olmalıdır.

Cenaze yardımı aralarında en çok merak edilendir, vefat eden sigortalı veya emeklinin yakınlarına devlet aylık bağlıyor. Ölen kişi 360 gün sigorta kapsamındaysa SSK ve Bağkur’dan ödeme alınabilir. Memur vatandaşın ailesine en az 1,934 Tl ödeme yapılıyor, milletvekili için 16,651 Tl, milletvekilliği bittikten sonrası için 8,326 Tl cenaze yardımı yapılıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP