DOLAR

32,5055

-0.12%
EURO

34,9757

0.37%
ALTIN(gr)

2.431,55

0,36%
BİST 100

%
PPK’da ”Bağımsızlık” Görünümü İçin Faizler Artabilir
  • Finans 365
  • Finans
  • PPK’da ”Bağımsızlık” Görünümü İçin Faizler Artabilir

PPK’da ”Bağımsızlık” Görünümü İçin Faizler Artabilir

Reuters'in görüşlerine başvurduğu ünlü Türk ve yabancı ekonomistler bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) tarafından verilecek karara değindiler.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:18
PPK’da ”Bağımsızlık” Görünümü İçin Faizler Artabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı ile ilgili Reuters yabancı ve yerli ekonomistlerin yorumlarına başvurdu.

Yorumlarda ekonomi yönetiminin yaşanan ekonomik kriz ve giderek daha fazla artan ”Merkez Bankası bağımsız değil” açıklamaları sonrasında TCMB ile iletişime geçerek bu konuda faizlerin artmasını istemiş olabilecek olduğu yine alınacak kararın ”bağımsız” bir karar şeklinde görünmesini istemiş olabileceği belirtildi.

Açıklamadada Türk ekonomisinde yaşanan kritik öneme sahip problemler, dolar kurunda yaşanan artışlar ve yabancı yatırımcının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı para konusunda daha fazla aktif olacağını açıklaması ve ekonominin başına damadı ve eski Enerji Bakanı Berat Albayrak’ı getirmesi fazlası ile olumsuz karşılanmıştı.

%19 Olacak

Bazı ekonomistler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında verilecek faiz kararı ile faizin %19 oranına kadar çıkacak olduğunu tahmin ederken, bazı ekonomistler ise düz oran %20 oranına kadar artış olabilecek olduğunu düşündüklerini açıkladılar.

Hükümetin bugün alınacak karar ile döviz kurunu da yakından izlediği, döviz kurunda bugün faiz artışı olması durumunda en az 5 kuruş ve civarında kısa bir süre içinde olsa gerileme olacak olduğunu tahmin ettiği açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP