DOLAR

32,5241

0.19%
EURO

34,8168

0.25%
ALTIN(gr)

2.489,69

1,13%
BİST 100

%
PTT’den 600 TL’ye Kadar Ödenek Alma İmkânı! Gereken Şartlar Açıklandı!
  • Finans 365
  • Gündem
  • PTT’den 600 TL’ye Kadar Ödenek Alma İmkânı! Gereken Şartlar Açıklandı!

PTT’den 600 TL’ye Kadar Ödenek Alma İmkânı! Gereken Şartlar Açıklandı!

Kadına yönelik psikolojik ve fiziksel şiddetin yoğun yaşandığı günümüzde, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadınlara yönelik yeni bir yardım uygulaması daha başlatıyor. Yardım ödemeleri PTT üzerinden yapılacak. Hangi şartlarda yardım alınıyor? İşte haberin devamı…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:18
PTT’den 600 TL’ye Kadar Ödenek Alma İmkânı! Gereken Şartlar Açıklandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

200 TL’den 400 TL’ye Kadar Destek Veriliyor

Bakanlığın belirlediği şartlar çerçevesinde, uygun koşullara taşıyan kadınlara yönelik yapılması planlanan destek, uygulamaya konuldu. Desteğin ne kadarlık tutarlarda yapılacağıysa geçtiğimiz günlerde açıklandı. Bakanlık, 200 TL, 400 TL ve 600 TL olmak üzere farklı kategorilerde yardımlar sağlanacağını duyurdu. Bu yardımların kimlere verileceğiyse uzun zamandır merak konusu olmaya devam ediyor. Özellikle anneleri ilgilendiren yardım, 2015 yılı itibariyle gerçekleşen doğumları kapsıyor. Uygulamanın yürürlüğe girdiği tarih 2015 olduğundan, daha öncesinde doğum yapmış annelerin bu yardımdan fayda sağlaması maalesef ki mümkün olmayacak.

Doğum Yardımı Kimlere Ne Zaman Verilecek?

15 Mayıs 2015 tarihinde uygulamaya koyulmuş olan doğum yardımı desteği, bu yıl itibariyle doğum yapmış ve bazı şartları yerine getiren annelere yönelik olarak hazırlandı. Koşulları yerine getiremeyen ya da belirtilen yıl öncesinde doğum gerçekleştirmiş anneler içinse doğum ödeneği almak ne yazık ki mümkün değil. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tümü, şayet mavi kart sahibi olma durumu söz konusuysa ya da üç çocuk doğumu gerçekleştiyse bu yardımı almak için hak kazanıyorlar. T.C. vatandaşı olmayan ve oturum izniyle Türkiye’de bulunan anneler içinse, eğer baba Türk vatandaşıysa aynı koşullar geçerli oluyor. Doğum ödeneği almak için başvurular PTT şubelerinden ya da e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Yapılan başvuru sonrasında 1 aylık dönemde ödenek, kişilere iletiliyor. Yardım ödeneği, PTT şubelerinden temin edilebiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP