DOLAR

32,3679

0.14%
EURO

34,9716

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,11

0,21%
BİST 100

%
İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara Son Şans Tanındı Yeniden Başvuru Yapabilirsiniz
  • Finans 365
  • Finans
  • İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara Son Şans Tanındı Yeniden Başvuru Yapabilirsiniz

İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara Son Şans Tanındı Yeniden Başvuru Yapabilirsiniz

Devlet destekleri için çalışmalar devam ederken birçok devlet desteği başvuru sonucu vatandaşa ödeniyor. Ancak herkes başvurulara yetişemeyebiliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:18
İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara Son Şans Tanındı Yeniden Başvuru Yapabilirsiniz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Daha önceden yapılan 1000 TL tutarındaki pandemi destek ödemesi için binlerce başvuru gelmişti. Yapılan onca başvuruya rağmen başvuru zamanını kaçıran vatandaşlar da olmuştu. Mağdur olan vatandaşlar kendi dertlerini anlatmak için ilgili yerlere dilekçe yazmışlardı. Devlet bu çağrılara kulak vererek başvuruları tekrar başlatma kararı aldı. Yine aynı şekilde olacak olan başvuru tarzı için sürenin daha fazla verileceği konuşuluyor. Ancak yapılan açıklamaya göre daha önceki süre ne kadarsa şimdi de aynı sürenin verilmesi konuşuluyor. Kurumlara giderek başvuru yapacak olan vatandaşlar eski usul dilekçe yöntemiyle başvuru yaparken online sistemde başvuru yapacak olan vatandaşlar form dolduracak. Ardından gönder tuşuna basarak işlemi noktalayacak. Burada dikkat edilmesi gereken husus internet bağlantısının iyi olmasının gerekliliğidir. Gönderildiği düşünülen formlar gönderilmeyebilir.

Ödemeler Artık Eve Getiriliyor

Toplamda 2 milyon TL’lik ödenek ayrıldığı ifade edilirken bu ödemelerin vatandaşlara vakit kaybettirilmeden ulaştırılması düşünülüyor. Pandemi dolayısıyla dışarı çıkamayan vatandaşlara ücretleri evlerine kadar getirilecek. Bunun için de ayrıca form doldurulması gerekiyor çünkü re’sen yapılan bir işlem olmayacak. TC kimlik numarasının son hanesinin günlere bölünmesi şekilden yapılacak ödeme sıralamasıyla banka önünde kuyruklar oluşmayacak. Bundan dolayı TC kimlik numarası ve belirlenen gün çok iyi takip edilmelidir. Destek ödemeleri PTT aracılığıyla vatandaşlara ödenecek. Ödemelerin tamamı E Devlette görülmüş olacak. Vatandaşın kendisi de aynı şekilde takip edebilecek. Bu sayede karmaşa çıkmamış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP