DOLAR

32,5871

0.33%
EURO

34,8258

0.2%
ALTIN(gr)

2.507,96

0,96%
BİST 100

%
Emekli Aylıklarınız Kesilmesin Bu Noktaya Dikkat Edin

Emekli Aylıklarınız Kesilmesin Bu Noktaya Dikkat Edin

Erken emekli olmak birçok çalışanın hayali şu zamanda. Yoğun iş gücü, pandemi zamanı düşünüldüğünde emekli olmak için yeterli sebep. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:18
Emekli Aylıklarınız Kesilmesin Bu Noktaya Dikkat Edin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bunun için prim gün sayılarınızı tamamladığınızda, primleri ödediğinizde ve diğer şartları sağladığınızda erken emekli olmak mümkün. Legal yollarda bunları gerçekleştirmek yerine kaçak şekillerde de bu işlemi gerçekleştiren var.

SGK Vatandaştan Destek Bekliyor

Kaçak sigorta işi devleti yanıltmak sayıldığından ciddi anlamda yaptırıma tabii tutuluyor. Bu yaptırımların en minimum düzeyde olanı emekli aylığının belli oranlarda kesilmesi olarak biliniyor. Son dönemde SGK bu durumu çok sıkı takip etmeye başladı. Uyarıların artmasıyla beraber takipler sıklaştı. Prim ödemelerinde zorluk çekilmemesi, emekliliğin kolay elde edilmesi isteği gibi sebeplerle sahte sigorta yaptıran kişiler bu durumu düzeltebilir. Şikayet ile takip altına alınmak yerine kişinin kendi ihbarıyla kendini ihbar etmesi arasında büyük farklar var.

Kişi kendini ihbar ederek eksik olan primleri de hazineye aktarırsa sıkıntı çıkmayacak. Sahte sigortanın tespit edilmesinde sonra kilinin tüm primleri silinecek ve açıklamalara göre emekli maaşları da süresiz kesilecek. Silinen bu primler hazineye aktarılarak önceki yılların zararlarını telafi etmeyi amaçlıyor. Bunlara ek olarak bu cezalar iş yerlerine de kesiliyor. Kaçak sigortaya izin veren hatta teşvik eden, bunu yapan iş yerleri ciddi anlamda cezalandırılıyor. İlk etapta uyarı mahiyetinde hastane bedellerini kapsayan primleri kapsayan cezalar ilerleyen zamanlarda tüm primlerin faizli şekilde ödetilmesini kapsayacak. SGK bu yollarla sahteciliğin her türlüsünün önüne geçmeyi planlıyor. Yapılan sahtecilikler devlet ekonomisine zarar verdiğinden yaptırımlarda buna göre şekilleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP