DOLAR

32,3659

0.14%
EURO

34,9705

-0.31%
ALTIN(gr)

2.323,94

0,21%
BİST 100

%
Kredi Kartı İle Akaryakıt Alımına Dair EPDK Başkanı Yılmaz’dan Açıklama
  • Finans 365
  • Finans
  • Kredi Kartı İle Akaryakıt Alımına Dair EPDK Başkanı Yılmaz’dan Açıklama

Kredi Kartı İle Akaryakıt Alımına Dair EPDK Başkanı Yılmaz’dan Açıklama

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz katıldığı bir televizyon programı kapsamında yapmış olduğu konuşmasında kredi kartı ile akaryakıt alımına değindi. Mustafa Yılmaz kredi kartı ile akaryakıt alımında ilave ücret alınamayacağını söyledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:18
Kredi Kartı İle Akaryakıt Alımına Dair EPDK Başkanı Yılmaz’dan Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, NTV canlı yayınına katıldı. Burada ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulunan Mustafa Yılmaz akaryakıt fiyatlarına ve satışına dair açıklamalar yaptı.

Konuşmasında özellikle kredi kartı ile akaryakıt alımında fiyat farkı olması konusuna değinen Mustafa Yılmaz, böyle bir durumun olamayacağını söyledi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Yılmaz’ın konuşmasının detayları şu şekilde,

KREDİ KARTI İLE AKARYAKIT SATIŞI

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz yapmış olduğu konuşmasında, son günlerde gündemde olan kredi kartı ile akaryakıt alımı konusunda dikkat çeken ifadeler kullandı. Fiyat farkı alınmayacağına ilişkin kanunda hüküm bulunduğunu ifade eden Mustafa Yılmaz kredi kartına farklı fiyat kararı BDDK’nın alanına gireceğini söyledi ve ilave bedel alınamayacağını belirtti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz’ın o açıklamaları;

“Kredi kartına farklı fiyata ilişkin bir karar alınması söz konusu değil. Kredi kartına farklı fiyat kararı BDDK’nın alanına girer. Kredi kartından ilave bedel alamazlar. Bu kanunda açıkça belirtilmiş. PUİS bununla ilgili Ticaret Bakanlığı bünyesindeki BDDK’dan peşin satışta indirim yapabileceklerine dair görüş alabilirler”

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP