73 bin 97 TL Ödemeyi Duyan Başvuru Ekranına Koştu Son Gün Ne Zaman?

73 bin 97 TL Ödemeyi Duyan Başvuru Ekranına Koştu Son Gün Ne Zaman?

ABONE OL
25 Ocak 2023 08:06
73 bin 97 TL Ödemeyi Duyan Başvuru Ekranına Koştu Son Gün Ne Zaman?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni evlenecek olan çiftler uzun zamandır bu desteği bekliyordu. Hem konut hem çeyiz ödemlerine hemen başlanacak. İşte detaylar.. Türkiye’de devletten sağlanan desteklerin ardı arkası kesilmiyor. Buna göre ise en son duyurulan destekte evlenecek çiftlere çeyiz desteği verileceği duyuruldu. Türkiye’de yükselen enflasyon ve yaşam pahalılığı ardından gençlerin evlenebilmeleri amacıyla harcayacakları tutarlar 3 – 4 katına kadar yükseldi. Bu tarafta büyük bir destek kaynağı olan çeyiz hesaplarında ki devletin destek payı Ocak itibariyle artışa geçti.

Evlenen gençlere sağlanan çeyiz hesabında ki devlet katkısı yüzde 122,93 tekrar değerleme seviyesi (YDO) ile 16 bin 394 TL’den 36 bin 548 TL’ye kadar yükselecek. Genç çiftlerin bu süreçte hesap açmaları halinde ise oran katlanarak 73 bin 97 TL’ye kadar çıkacak. Devlet bankalarda açılan çeyiz hesabında 3 – 5 sene birikim gerçekleştirmiş ve 27 yaşından evvelce ilk kez evlenecek olan gençlere nakit yardımı yapacak.

Banka Hesabının Aktifliği Önemli

Artış oranları da %9.11 olarak planlandı. Özellikle ev alacak olan vatandaşların ödeme tutarı daha fazla artışa şahit olacak.

Çeyiz Desteği Şartları

Çeyiz hesabı, kişi 24 yaşını doldurmadan önce açılmış olmalı.

18 yaşından küçük çocuklar için vasi ya da velisi tarafından çeyiz hesabı açılabilir.

Hesaptan 1 dönem içerisinde en fazla 2 çekim işlemi gerçekleştirilebilir. Çekim hakkının kullanılması durumunda hesapta kalan bakiye çeyiz hesabının açılış tarihinden itibaren yatırılması gereken asgari miktar toplamından az olmamalı.

Düzenli ödemelerin yapılmış olması ve en az 36 ay aksatmadan tamamlanması durumunda 27 yaşını doldurmadan ilk evliliği yaptığından devlet katkısına hak kazanılıyor.

Devlet katkısının hesaplanmasında evliliğin gerçekleştiği tarihteki mevcut bakiye esas alınıyor.

Devlet katkısını almak için evlilik tarihinden itibaren geçerli olacak 6 ay içerisinde aile cüzdanı ve ilk evliliği olduğuna dair alınabilecek belge ile çeyiz hesabının oluşturulduğu banka şubesine gidilmesi gerekecek.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP