DOLAR

32,4080

0.18%
EURO

35,4016

0.19%
ALTIN(gr)

2.325,59

0,29%
BİST 100

%
Okullara Dönüş Başlıyor! Okullar Ne Zaman Açılacak?

Okullara Dönüş Başlıyor! Okullar Ne Zaman Açılacak?

13 Mart 2020 tarihinde açıklanmaya başlanan koronavirüs salgın tedbirleri ile kapatılan okullar açılıyor. Veliler alışverişe başaladı. Kırtasiye malzemelerini dikkatli alın. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:19
Okullara Dönüş Başlıyor! Okullar Ne Zaman Açılacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüz yüze eğitime henüz başlanmasa bile çocuklar derslerinin başına dönüyor. Kırtasiye ürünleri alınırken TSE standartlarına uygunluğu mutlakakontrol edilmeli. Ürünlerin üzerinde bulunan CE işareti o ürünün sağlık açısından zararlı olmadığını gösteriyor. Ürün üzerinde gerekli testler yapılmış ve güvenilir bir şekilde satışa sunulmuştur.

Kurşun kalem ve boya kalemlerinde kurşun, kadmiyum, arsenik, krom gibi toksik ağır metallerin testleri mutlaka yapılmış olmalı. Aksi durumda çocuklara yönelik uzun vadede ciddi hastalık riskleri oluşabilir.

Çanta gibi tekstil ürünlerinde ise boyar maddelerin incelenmesi çok önemlidir. Yapıştırıcı alırken su bazlı olması tercih edilmelidir. Oyun hamuru, parmak boyası gibi daha küçük çocukların kullandığı ürünler ağıza alınabildiği için güvenilir markalar tercih edilmeli.

Çok uzun bir süre okullarından ayrı kalan öğrenciler için gerekli motivasyonu tatil boyunca topladılar. Şimdi güvenli bir şekilde okullarına dönmeleri hayatlarına hareketi tekrar getirme zamanı.

Anaokulu, ilkokul, lise, üniversite fark etmeksizin bu durum bütün öğrenciler için geçerli. Her yeni eğitim öğretim yılı öncesi öğrenciler tatlı bir telaşın içine girerek kendilerini bekleyen günlere iyi şekilde başlamak isterler.

Özellikle uzun süre evlerinden çıkamayan çocuklarımız ve aileleri için bu yeni dönem büyük anlamlar taşıyor. Henüz salgın tehlikesi bitmemiş olsa bile okullara dönüşün heyecanı herkesi sardı. Bu yüzden tedbirleri elden bırakmamalı ve her zamankinden dikkatli olmalıyız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP