Kadınlar Bu Dönem Çok Şanslı Ödemeler Yoğun Şekilde Gelecek
  • Finans 365
  • Kredi
  • Kadınlar Bu Dönem Çok Şanslı Ödemeler Yoğun Şekilde Gelecek

Kadınlar Bu Dönem Çok Şanslı Ödemeler Yoğun Şekilde Gelecek

Devlet desteklerini arttığı bu günde vatandaşlar heyecanla E Devleti kontrol ediyor. Kadınlar için de hamleler var. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:19
Kadınlar Bu Dönem Çok Şanslı Ödemeler Yoğun Şekilde Gelecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre kadınlar için destek ödemesi yapılacak. İlk kategori çalışmayan ve SGK ile iletişimi olmayan kadınları kapsarken diğer kategori çalışan ve bizzat kendisi SGK’lı olan kadınları kapsıyor. Devlet her iki kategoriye de uyum sağlamaya çalışıyor. İlk ödeme kocası SGK’lı olup da o şekilde vefat eden kadınları kapsıyor. Devlet her çalışabilecek durumda olan herkesin çalışmasını ve SGK’ya tabi olmasını istiyor. SGK sayesinde her vatandaşın belli başlı hakları oluyor. Ancak hayatın olağan akışı buna izin vermeyebiliyor. Özellikle bu durumda kadınlar cephesi oldukça karışık. Kadınların sadece eşleri çalışıyor ve kendileri SGK’lı değilse o zaman kadınlar hiçbir haktan yararlanamaz. Ancak yeni ödeme ile bu durum komple ortadan kalkacak.

Ödemeler PTT Kanalıyla Halledilecek

Ayda 325 TL iki ayda bir 650 TL olacak şekilde ödeme yapacak olan devlet hiçbir hakkı olmayan kadınları koruma altına alıyor. Periyodik olarak 2 ayda bir ödeme yapılacak. Ödemeler PTT aracılığıyla kadınlara ulaştırılmış olacak. İlerleyen dönemlerde SGK’lı olarak işe başlayan kadınların ödemeler anında kesilecek. Bir diğer ödeme ise cenaze masrafları olacak. Cenaze masrafları tek seferlik karşılanacak ve 821 TL olarak hesaplara yatacak. Ölen adamın eşi yasal olarak bu parayı ilk kabul edecek isimlerden. Ancak kadın da hayatta yoksa ya da boşanma gibi bir durum söz konusu ise o zaman bu para çocuklara devredilmiş olacak. Ödeme 1. Veya 2. Dereceden yakın akrabaya verilmiş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP