DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
İran’da Dolar Rekor Kırdı

İran’da Dolar Rekor Kırdı

İran'da dolar rekor kırdı. ABD'nin ''azap verici'' yaptırımları ile boğuşan ve ezilen İran yönetimi, 1 dolar 10 bin tümen olmasına rağmen kuru sabitlediğinden dolayı daha fazla zarar etti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:19
İran’da Dolar Rekor Kırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Washington yönetimince ambargo ve yaptırımlar uygulanan İran’da yaşananlar ülkenin daha fazla krize girmesine aracılık ediyor.

İran’da ABD, Avrupa ve Türk şirketler ve üreticiler ABD’nin yaptırımlarından etkilenmemek için mecburen ülkeyi terk etmek ve çıkmak zorunda kalırken, bu yaşananlar İran ekonomisinde daha fazla hasara sebep oluyor.

İran ekonomisinde yaşanan kriz sürerken İran Merkez Bankası sabit dolar kurunu 4 bin 403 tümene çıkardıklarını duyurmuş ve dolar kurunun da bugün 10 bin 700 tümene yükseldiğini açıklamış olmasına rağmen ülkede gıdaya ve suya erişim konularda sıkıntıların başladığından söz edilemiyor.

Washington Tahran Yönetimini Devirmek İstiyor

Washington yönetimi ise İran halkına Tahran yönetimine karşı ayaklanmaları durumunda her türlü desteği verecek olduklarını ve Tahran yönetiminin insan hakları konuusnda ve demokrasi konusunda sıfır puanın altında ülkeyi yönettiğini belirtiyor.

İran halkının eğitimli ve zengin kısmı da fakir halk ile birlikte Tahran yönetimini istemediklerini belirtiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP