Çocuklar İçin Kapsamlı Destek Programı Geliyor Detaylar Yüz Güldürüyor

Çocuklar İçin Kapsamlı Destek Programı Geliyor Detaylar Yüz Güldürüyor

SED çalışmalarıkapsamındadevlet çocuklar için ciddi çalışmalara imza atıyor. Atılan imzalardan bir tanesi ise çok konuşuluyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:19
Çocuklar İçin Kapsamlı Destek Programı Geliyor Detaylar Yüz Güldürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşlar korona sürecinde inanılmaz şekilde yıprandı. Hem duygusal olarak sıkıntılı bir süreçten vatandaşlar hem de maddi olarak oldukça zor bir dönemden geçiyor. Yetişkin insanları dahi bu şekildekötü etkileyen bu süreç çocuklar için travmasebebi olabilir. Ayrıcatemelihtiyaçlarınıkarşılayamayan ailelerin çocuklarının ihtiyaçlarını ve masraflarını karşılamakta çok zorlanabilir. Bunların hepsini bilen devlet yaptığı yeni çalışmayla beraber çocuklara psiko destek sağlayacak ve destek ödemesi vermiş olacak. Hem duygusal olarak yaralar tamir edilecek hem de fiziksel ihtiyaçlar karşılanmış olacak. Verilecek ödeme 18 yaşında küçük çocukları kapsayacak. Bundan dolayı başvurular veliler ile beraber yapılacak. Ödemelerinmiktarları ise 750 TL ‘den başlayacak.

Başvuruların Veliler İle Beraber Yapılması Şart

Destek ödemesinden yararlanacak olan çocuklar için gerekli belgeler de açıklandı. Buna göre çocukların kimlik bilgilerine ek olarak öğrenciler ise öğrenci bilgileri dosyaya muhakkak eklenecek. Başvurular online yapılmayacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yapılacağındanevraklarınvaktinde iletilmesi çok önemli olacak. Vakıf isterse ek belgelerin dosyaya eklenmesini talep edecek. Veliler ileyapılacak başvuruda velinin de kimlik bilgileri istenecek ve gelir belgesi dosyaya eklenecek. Haneye giren gelirin kişi başı 700 TL olması gerektiğinden bu durumun belgelenmesi büyük önem arz ediyor. İncelenmelerin en fazla 1 hafta süresi bekleniyor ancak yoğunluğa göre değişme seçeneği de mevcut. 1 hafta içinde ödemelerin Ziraat Bankası aracılığıyla çocuklara iletilmesi bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP