DOLAR

32,5788

0.19%
EURO

34,8232

0.44%
ALTIN(gr)

2.418,82

-0,56%
BİST 100

%
İnternet Kullanıcıları Kötü Haber! Fiyatlara Yeni Zamlar Yolda
  • Finans 365
  • Finans
  • İnternet Kullanıcıları Kötü Haber! Fiyatlara Yeni Zamlar Yolda

İnternet Kullanıcıları Kötü Haber! Fiyatlara Yeni Zamlar Yolda

Yeni yılda Adil Kullanım Kotasının kaldırılacak olması dolayısıyla internet fiyatlarına zam yapılması bekleniyordu. Bu konuda ilk gelişme geldi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:20
İnternet Kullanıcıları Kötü Haber! Fiyatlara Yeni Zamlar Yolda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alınan karar doğrultusunda 2019 yılından itibaren internette Adil Kullanım Kotası olmayacak. Firmalar ise bu karar sonrasında internet fiyatlarında ciddi bir artışa hazırlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Türk Telekom tarafından AKN’siz internet fiyatları açıklanmış ve vatandaşlar tarafından çok büyük tepki görmüştü. Gelen tepkiler üzere fiyat tarifeleri siteden kaldırılmıştı. Yaşanan bu gelişmeler üzerine internet fiyatlarına dair Sözcü’de çok dikkat çeken bir haber yer aldı. İşte o haber ve detayları.

TÜRK TELEKOM’DAN SUNUCULARA YÜZDE 66 ZAM

İnternet fiyatları ile ilgili son gelişmede Türk Telekom (TT), diğer operatörlere sunduğu toptan hat kiralama bedelini de yüzde 66 civarında artırdı. Bu karar Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) iletildi. Eğer BTK kararı onaylarsa diğer operatörlerin zam yapması bekleniyor. TurkNet Bireysel İş Biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sinan Durmuş konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamasında vatandaşlara yansıyacak zam oranlarının daha yüksek olacağını ifade ederek şu bilgiler paylaştı.

“Alternatif operatörün 16 Mbps hızındaki internet için KDV dahil Türk Telekom’a vereceği para 43 TL civarında. Satarken hiç kar etmese, başka hiçbir masrafı olmasa bile 58 TL’ye satması gerekiyor. Ancak satış, destek, altyapı masraflarını ve yüzde 25.5 KDV ve Özel İletişim Vergisi’ni koyarsanız vatandaşa satışı 80 TL’yi bulur. Bu da yüzde 86 zam demek”

Ekonomi Gelişmelerini Yakından Takip Etmek İçin;

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP