DOLAR

32,3394

0.25%
EURO

35,1379

-0.02%
ALTIN(gr)

2.302,30

1,10%
BİST 100

%
Nakit Ödemelere Başvuru Yapan Vatandaşlar Anında Ödeme Alacak Prosedür Olmayacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Nakit Ödemelere Başvuru Yapan Vatandaşlar Anında Ödeme Alacak Prosedür Olmayacak

Nakit Ödemelere Başvuru Yapan Vatandaşlar Anında Ödeme Alacak Prosedür Olmayacak

Vatandaşlar son dönemde ödemelerdeki prosedür işlemlerine takılmış durumda. Her gün bir evrak hazırlayan vatandaş yıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:20
Nakit Ödemelere Başvuru Yapan Vatandaşlar Anında Ödeme Alacak Prosedür Olmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet pandemi sebebiyle vatandaşlara ard arda ödeme yaparken vatandaşın her gün sayısı evrak hazırlaması süreci oldukça baltalıyor. E Devlet üzerinden yapılan başvurular bu kadar sıkıntı çıkarmazken yüz yüze başvurularda vatandaşlar permeperişan oluyor. Birçok kurumla irtibat kurmak zorunda kalan vatandaşlar destek ödemelerine ulaşabilmek için canhıraş mücadele veriyor. Bu durum devletin dikkatinden kaçmadı ve yeni dönemde ödemelerin daha farklın şekilde yapılması ve başvuruların farklı alınması konusunda işlemleri başlattı. İlk uygulama ise eşi vefat eden kadınlara yapılacak ödemeler ile yaşlıların aldığı aylığa yönelik oldu. Aynı hane içinde ,ki farklı ödeme başvuru yapacak olan vatandaşlar tek formla işlemleri halledecek. Bu sayede hane içinde evrak kargaşası yaşanmayacak ve başvuru süreci daha sağlıklı idare edilir bir hale bürünecek.

Tek Formla İşlem Tamam

Eşi vefat eden kadınlara yapılacak ödemelerin başvurusu E Devlet ve yüz yüze olmak üzere ,ki farklı şekilde form doldurmak suretiyle yapılacak. Bu şekilde vatandaşlar hem kolay şekilde başvuru yapabilecek he de süre sıkıntısı yaşamayacak. 2 ayda bir 700 TL alacak olan kadınların SGK ile olan münasebetleri de irdelenecek. Başka bir yerden düzenli ödem alan kadınlara ödeme yapılmayacak ve bu benzeri ödemelerde de başvuruları kabul edilmeyecek. Diğer bir ödeme olan yaşlılar aylığının bir diğer versiyonu ise engelli vatandaşlara yönelik ödeme olacak. Buna göre ayda bir 750 TL alacak olan vatandaşların da hane içinde tek form doldurması istenecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP