821 TL Almak İsteyen Vatandaşlar SGK’da Kuyruk Oluşturdu O Detay Herkesi Dumura Uğrattı

821 TL Almak İsteyen Vatandaşlar SGK’da Kuyruk Oluşturdu O Detay Herkesi Dumura Uğrattı

Devlet her koşulda vatandaşların yanında durarak sosyal devlet anlayışını kuvvetlendirmeye devam ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:20
821 TL Almak İsteyen Vatandaşlar SGK’da Kuyruk Oluşturdu O Detay Herkesi Dumura Uğrattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre devlet yeni bir ödem planı için kolları sıvamıştı. Maddi olarak yeterli olmayan aileler için cenaze masrafları da yük olabiliyor. Devlet vatandaşı sağlıklı zamanlarda desteklediği gibi ölüm, cenaze işlemleri gibi durumlarda da desteklemeyi sürdürüyor. Her koşulda tam destek sağlayan devlet yeni destek paketiyle beraber vatandaşlara yine rahat bir nefes aldırdı. Pandemi dolayısıyla doğru düzgün işi olmayan vatandaşlar basit durumlarda dahi çaresiz kalabiliyor. Pandeminin bir diğer sıkıntısı olan can kayıplarının fazla olması her haneyi etkilemeye devam ediyor. Cenaze işlemlerinin maddi açıdan yer yer külfet olduğu bu zamanda devlet bu duruma da el atarak ödem yapmaya karar verdi. Buna göre ölen kişi SGK’lı ise aile yakınlarına ödem yapılacak. Yapılacak olan ödeme tek seferlik olacağı için devamlı bir hesap numarasına ihtiyaç duyulmayacak. Ödemeler elden teslim yapılabilecek.

Soybağına Dikkat Edilecek

Ödemeyi alacak kişi ölen kişiden daha önemli. Bu a göre önüne gelen her vatandaşa b u ödeme yapılamayacak. İlk olarak ölen kişinin eşinin olup olmadığı kontrol edilecek. Eşi var ise ödeme eşe yapılacak yoksa ölüm, gaiplik ya da boşanma gibi durumlar söz konusuysa bu defa ödemenin hakkı çocuklara geçecek. Çocuklara yapılacak olan ödemelerde çocukların soy bağları incelenecek. Soy bağında hukuki olarak bir kesilme mevcutsa ödeme hakkı ölen kişinin anasına babasına geçmiş olacak. Ana baba da hukuki olarak işlemlere tabii tutulacak oradan da olumsuz bir sonuç çıkması halinde cenaze ile ilgilenen vatandaşlara ödeme yapılmış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP