Eğitimden Sağlığa Her Kademeye Destek Planı Hazırlandı Artış Miktarı Sevindirdi

Eğitimden Sağlığa Her Kademeye Destek Planı Hazırlandı Artış Miktarı Sevindirdi

KİT desteği ile sağlanacak ödemelerde her başlık ayrı ayrı ele alındı. Pandemi dönemiyle ihtiyaçların artması ve farklı kalemlerin açığa çıması ile çalışmalar da hız kazandı. Eğitim, sağlık, tarım gibi alanlarda taleplerin yoğun olması yeni çalışmalar için de belirleyici oldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:20
Eğitimden Sağlığa Her Kademeye Destek Planı Hazırlandı Artış Miktarı Sevindirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ödeneklerin Artmasıyla Beraber Başvurular Yoğunlaşacak

Planlamalara göre 211.4 milyar TL eğitim için devlet desteği sağlanabilecek. Eğitimdeki ödeneklerin %9.4’tem %15.7’ye çıkartılması yeni dönem devlet destekleri için önemli olacak. Eğitimi devam edip maddi anlamda zorluk yaşayan öğrencilere aylık ödemelerin de yapılacağı belirtildi. Her kademede eğitim alan öğrenciler için farklı ödeme miktarları belirlendi. Kreşyardımları ise kadınlara destek ödemesi başlığında yer alacak. Erişilebilir eğitim konusunda desteklerin artırılacağı da belirtildi. Sağlık konusunda da devlet desteklerinin artacağı açıklandı. Pandemi döneminde sağlık hizmetleri için sağlanan destek ödemelerinde de artışlar söz konusu olacak.

Sağlık destekleri için ayrılan ödeneğin 238 milyon TL olduğu belirtildi. %11.3’ten %17.7 oranına çıkarılan destekler vatandaşa kolaylıkla iletilecek. Özellikle belli bir yaşın üstünde olan vatandaşa ivedilikle ulaştırılacak destekler belli ulaşım hatlarıyla başvuru sağlanacak. Tarım için de desteklerin yüzde değerleri artırıldı. 9 milyar seviyesinde yaşanan artışın daha da artması öngörülüyor. Tarımsal kredi sübvansiyonu, müdahale alımları, tarımsal KİT’ler olarak ayrılan kalemlerde birçok vatandaşa başvuru üzerine destek verilmeye devam edilecek. Artan yüzde oranları tüm destek paketlerine yansıtılırakbaşvuruların açılması bekleniyor. Duyuruların ilgili mercilerce yapılacağı belirtilirken duyuruların hemen ardından başvurularınaçılması bekleniyor. Sene bitmeden ödemelerin de gerçekleşeceğinin altı çizildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP