DOLAR

32,5136

-0.09%
EURO

34,9475

0.31%
ALTIN(gr)

2.432,70

0,41%
BİST 100

%
İşsiz Vatandaşlara İlaç Gibi Ödeme Hesaplara 900 TL Yatırılacak
  • Finans 365
  • Finans
  • İşsiz Vatandaşlara İlaç Gibi Ödeme Hesaplara 900 TL Yatırılacak

İşsiz Vatandaşlara İlaç Gibi Ödeme Hesaplara 900 TL Yatırılacak

Devlet vatandaşlarına ödeme yaptığı gibi aynı zamanda vatandaşların iş sahibi olmasını da istiyor. Bunun için de çeşitli ödemeler yapıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:20
İşsiz Vatandaşlara İlaç Gibi Ödeme Hesaplara 900 TL Yatırılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İŞKUR ile ortaklaşa yapılacak bu çalışma ile iş aramaya devam eden vatandaşlara ödeme gerçekleştirilecek. Verilen destek ödemelerinden dolayı binlerce vatandaş iş aramayı bıraktı. İstihdam sayısındaki ciddi düşüş bu durumu gözler önüne serdi. Özellikle bazı meslekler pandemi dolayısıyla tercih edilmese bile uygun işlere de kimse başvuru yapmıyor. Devlet ilse duruma el attı. Yapılacak çalışma ile İŞKUR’un referans olduğu iş yerlerine görüşmeye giden vatandaşlara belli oranlarda ödeme gerçekleştirilecek. İlk iş görüşmesindeki işi kabul edip çalışmaya başlayan vatandaşlara ise daha ciddi meblağlarda ödeme yapılacak. Ancak uygun sebeplerle işleri reddeden vatandaşlara da ödeme devam edecek. Bu ödeme sadece iş görüşmelerine giden ve gerekli ciddiyeti gösteren vatandaşları kapsayacak.

İş Görüşmeleri Artık Ciddiye Alınacak

Edinilen bilgiye göre kişiler İŞKUR’a kayıt yaptırarak bu haktan yararlanabilecek. Kayıtlı olmayan vatandaşlar kolayca kayıt yaptırabilir. İŞKUR’un sitesinde kayıt olunabileceği için yaşanılan bölgede bulunan İŞKURlara giderek de kayıt oluşturabilecek. Daha öncesinde kayıtlı olan vatandaşlar uzun süre işlem yapmadılarsa kayıtları askıya alınmış olabilir. Bunu da yine site içinde bulunan kaydını aktifleştir seçeneğinden halledebilecek. Kayıttan sonra başvuru yapılacak. Başvurular sonucu vatandaş teste tabi tutulacak ve test sonuçta ihtiyaç sahibi olduğu kesinleşen vatandaşa ödemesi gerçekleştirilecek. 40 TL ile 120 TL arasında yapılacak iş görüşme ödeneği görüşmenin hemen ardından aynı iş yerinde işe başlayanlar için 788 TL olacak. 18 ila 55 yaş arasındaki vatandaşlar ödemeden faydalanabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP