Başvuran Her Aile Alabilecek Ödemeler İçin Tarih Verildi

Başvuran Her Aile Alabilecek Ödemeler İçin Tarih Verildi

Yeni sistemle beraber kaymakamlıklar aracılı ile destek almak çok kolaylaştı. Düzenlemeyle beraber başvuran ailelere 500 TL ila 900 TL arası ödeme yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:20
Başvuran Her Aile Alabilecek Ödemeler İçin Tarih Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başvuran ailelerin tamamına 500 ila 900 TL ödeme yapılacağı bilgisinin gelmesiyle beraber vatandaşlar bulundukları yerin kaymakamlıklarına akın etmeye başladı. Hızlı şekilde yapılması planlanan başvuru sonucu ailelere destek ödemesi sağlanacak. İhtiyacı olan aileler ve acil nakit sıkıntısı yaşayan binlerce vatandaşın bu destekten faydalanması bekleniyor. Her eksimden aile için yapılması beklene yardımda sınırlama getirilmedi. Eğitimi devam eden çocuğu olan aileler, evlenmek isteyen çiftlerde eşlerden birinin engelli olması gibi durumlarda devlet destekleri vatandaşa iletilecek. Doldurulacak olan başvuru formunda sizden istenen her bilgiyi tam olacak şekilde doldurmanız gerekmektedir. Özellikle maddi imkansızlıktan dolayı okuyamayan çocukların kalmaması için devlet seferber olmuş durumda.

Ailelerin Tamamı Destek Ödemesi Alacak

Çocukların eğitimi için para alacak olan ailelerin bu durumu özellikle bildirmeleri gerekmektedir. Çocuk eğitim hayatının hangi basamağında olursa olsun devlet tarafında ödeme sağlanacak. Anaokulundan lisans eğitimine kadar tüm öğrenciler için ödenek ayrılmış durumda. Okul öncesi için 500 TL ilkokul öğrencileri için 750 TL ortaöğretim için 800 TL ve lisans öğrenimi için 900 TL ödeme yapılacak. Ancak devlet desteğinden faydalanmak için çocuk olması gerekmiyor. Çocuksuz aileler için de ödeme gerçekleştirilecek. Doldurulacak formun içeriğine göre 600 TL ile 821 TL arası ödeme yapılması bekleniyor. Fakirlik maaşı olarak da belirtilen ödemelerde ailenin maddi durumu göz önünde bulundurulacak. Başvurular online olarak değil kaymakamlıktan gerçekleştirilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP