DOLAR

32,5983

0.34%
EURO

34,8311

0.21%
ALTIN(gr)

2.512,02

1,12%
BİST 100

%
Büyük Müjde! TÜBİTAK Doktora Öğrencilerine Burs Dağıtacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Büyük Müjde! TÜBİTAK Doktora Öğrencilerine Burs Dağıtacak

Büyük Müjde! TÜBİTAK Doktora Öğrencilerine Burs Dağıtacak

Türkiye'de gençlerin ekonomiye olan katkılarını arttırmak amacı ile sürekli yeni teşvik paketleri hayata geçirilmeye devam ediyor. Bunlardan biride doktora öğrencilerine burs fırsatı olarak öne çıkıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:20
Büyük Müjde! TÜBİTAK Doktora Öğrencilerine Burs Dağıtacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından verilen müjdeye göre TUBİTAK bünyesinde doktora öğrencileri için yeni bir burs programı oluşturulacak. Şu anda belirlenen sayıya göre 1000 adet doktora öğrencisine burs desteği sağlanacak. Doktora öğrencilerine burs TUBİTAK üzerinden dağıtılacak.

Kendi İşini Kuran Gençler Desteklenecek

Türk ekonomisinin ancak yetişen gençler tarafından yapılacak başarılı girişimlerle sıçrama yaşayabileceğini belirten Güçlü bu nedenle gençlere kendi işlerini kurarak ticarete atılmaları yönünde tavsiyede bulundu.

Bakan “Türkiye’de özel sektör bünyesinde ağırlıklı olarak Ar-Ge merkezleri açıyoruz. Bunların sayıları yaklaşık bin 60 oldu. Şimdi bu Ar-Ge merkezlerinde görev alacak personelin maaşının belli miktarını biz verip destek sağlıyoruz. Bu Ar-Ge merkezlerinde doktora programı hazırlayacağız.

Önümüzdeki günlerde yaklaşık bin doktora öğrencisine TÜBİTAK kanalıyla burs vereceğiz ve bunlar daha çok endüstriyel araştırmalar üzerine olacak. Sanayimizin kendi teknolojisini üretmesine imkan sağlayacak bir altyapı oluşturuyoruz. TÜBİTAK, bugünlerde bir burs programı açıklayacak ve bu daha çok endüstriyel doktora ağırlıklı olacak. Endüstriyel doktora programını bu ay hayata geçirmeye başlayacağız.” müjdesini verdi.

Türkiye’nin Otomobili Projesi Tam Gaz Devam Ediyor

Konuşmasında gençlerden gelen sorular üzerine yerli otomobilde son durum konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Özlü söz konusu proje için imzaların 11 Mayıs 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen basın toplantısı ile atılacağını söyledi.

Bu projenin önemine değinen Bilim ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü “Türkiye’nin Otomobili Projemiz iyi gidiyor. 11 Mayıs’ta Türkiye’nin Otomobili Projesi’nin şirket sözleşmesinin imza törenini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapacağız. O gün CEO’yu açıklayacağız. 11 Mayıs’ta sayın Cumhurbaşkanımızın huzurlarında Türkiye’nin Otomobili Projesi’nin şirket sözleşmesi imzalanacak ve sayın Cumhurbaşkanımız, şirketin genel müdürünü açıklayacak.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP