DOLAR

32,5924

0.36%
EURO

34,8718

0.37%
ALTIN(gr)

2.505,00

0,84%
BİST 100

%
Harvardlı Ekonomistten Şok Bitcoin Yorumu: ”Bundan on yıl sonra…”

Harvardlı Ekonomistten Şok Bitcoin Yorumu: ”Bundan on yıl sonra…”

Eski IMF baş ekonomistlerinden olan, Harvard ekonomi profesörü Kenneth Rogoff, bitcoin fiyatı ile ilgili ciddi bir yorumda bulundu. Harvard'lı ekonomistin iddiası ise şöyle: "Bundan 10 yıl sonrasında bitcoin fiyatı 100 dolar olacak."

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:20
Harvardlı Ekonomistten Şok Bitcoin Yorumu: ”Bundan on yıl sonra…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tecrübeli ya da acemi, birçok oyuncunun olduğu bitcoin piyasasında var olan yüksek volatilite nedeniyle, kimi ekonomistlerin negatif yorumlarına maruz kalan bitcoin ve genel olarak kripto para piyasalarına son tahmin Rogoff’tan geldi.CNBC’nin “Şikayet Kutusu” isimli programına konuşan Rogoff, bundan 10 yıl sonra, bitcoin fiyatının 100.000 dolar yerine 100 dolar olmasının daha olası olduğunu söyledi.

“Bence, bundan 10 yıl sonrasına gidersek, bitcoin şu anki değerinin çok düşük bir oranında bir değere sahip olacaktır… Bundan 10 yıl sonrasında 100 dolar olmasını, 100.000 dolar olmasından daha olası görüyorum.” sözleri ile yakın gelecek üzerine tahminde bulunan ekonomist Rogoff, aşağıdaki sözleri ile öngörüsünü destekledi: “Özetle, kara para aklama ve vergi kaçırma ihtimalini ortadan kaldırırsanız, para işlemlerinde ki kullanımı çok düşük bir düzeydedir.”

Rogoff, hükümetlerin bitcoin üzerindeki düzenleyici ve denetleyici yönetmelikleri yürürlüğe koymasının fiyatların düşmesinin üzerindeki ana etmen olacağını, ancak küresel boyutta bunu gerçekleştirmenin zaman alacağını sözlerine ekledi. Günümüzde kripto para dünyasında regülasyonlar, devletlerin kişisel girişimleri ile şekillenmektedir. Geçen sene Japonya’da bitcoin yasal hale getirildi ve ülkede bazı sanal para borsaları yasal olarak tanındı. Ancak, ocak ayında 530 milyon dolar değerinde kripto paranın çalınması, yetkililerin ilgili regülasyonları geliştirmesi gerektiğini işaret ediyor. Diğer yandan Güney Kore’de kripto para ticaretinin sadece gerçek banka hesapları üzerinden yapılmasına izin veriliyor.

Bitcoin üzerindeki regülasyonların yavaş bir şekilde hayata geçirilmesinin nedenini, devletlerin bitcoin ardındaki blok zinciri teknolojisine olan merakından ileri geldiğini kaydeden Rogoff, sözlerine “Teknolojinin geliştiğini görmek istiyorlar, para basımından kağıt paralara kadar, tarih boyuca para hakkında tüm icatları özel sektör yaptı.” şeklinde devam etti.

Bitcoin, blok zinciri teknolojisinin uygulamalarından sadece bir tanesidir. Blok zinciri, gerçekleştirilen işlemlerin, merkezi olmayan dağıtık kayıtlar ile saklanmasını sağlar. Günümüzde blok zincir teknolojisi, araştırma ve geliştirme yapmak için büyük bir potansiyel barındırmaktadır.

CoinMarketcap verilerine göre 2018 yılına 14.000 dolar seviyelerinden başlayan bitcoin fiyatı an itibari ile 10600 dolar seviyelerinden işlem görmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP