DOLAR

32,3527

0.26%
EURO

35,1696

0.02%
ALTIN(gr)

2.304,37

1,19%
BİST 100

%
CIA: Huawei kullanmayın, Çin tarafından istihbarat amacıyla finanse ediliyor
  • Finans 365
  • Finans
  • CIA: Huawei kullanmayın, Çin tarafından istihbarat amacıyla finanse ediliyor

CIA: Huawei kullanmayın, Çin tarafından istihbarat amacıyla finanse ediliyor

ABD'nin Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), istihbarat verileri hakkında açıklamalarında Huawei'nin asla tercih edilmemesi gerektiğini açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:21
CIA: Huawei kullanmayın, Çin tarafından istihbarat amacıyla finanse ediliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Huawei ne kadar tersini iddia ederse etsin gerçekler gün yüzü gibi ortada.

ABD’nin Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), Huawei markasının Çin Devlet Güvenlik Bakanlığı, Çin Ulusal Merkez Bankası ve Çin istihbaratının 3. bir kolu tarafndan finanse edildiğini ve finanse edilmesinin arkasında yatan nedenin Huawei’nin Çin istihbaratına tüm dünyadan trilyonlarca dolar değerinde veri aktarımı sağlaması gerekçe gösterildi.

Bugün adları açıklanan Çin kurumlarından henüz Huawei hakkında resmi bir basın açıklaması veya sözcülerince basına açıklama henüz yapılmış değil gibi görünüyor.

Huawei kullanan stratejik ortakları ile tüm ilişkilerini anında keseceklerini açıklayan Amerikan yönetimi, Huawei kullanımı ve Huawei marka akıllı telefonları kullananların her an Çin devletine bilg ve veri sağladıklarını, tüm verilerin özel fotoğraflar dahil Çin devletince görülebildiğini açıklıyor.

Türkiye ve dünyada ‘virüs’ gibi yayılan Huawei markasının arkasında finanse edecek büyük bir güç olarak sadece Çin var ve Huawei Türkiye’de bile çok çok fazla cihaz satışı yapan, bunu ise finanse edilmesi ve buna bağlı diğer markalardan daha ucuz fiyatlar sunarak kullanıcıları kendisine yönelmelerine sebep olabilmesi yatıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP