DOLAR

32,3865

0.19%
EURO

35,0586

-0.1%
ALTIN(gr)

2.325,02

0,25%
BİST 100

%
Esnafa Eşsiz Fırsat Devletten Geliyor 3 Bin TL Ödemede Son Saatler
  • Finans 365
  • Finans
  • Esnafa Eşsiz Fırsat Devletten Geliyor 3 Bin TL Ödemede Son Saatler

Esnafa Eşsiz Fırsat Devletten Geliyor 3 Bin TL Ödemede Son Saatler

Destek ve kira ödemelerinde çığı açan devlet ödemelerin hepsine bir yenisini daha ekliyor. 3 bin TL geri ödemesiz destek sağlanacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:21
Esnafa Eşsiz Fırsat Devletten Geliyor 3 Bin TL Ödemede Son Saatler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başvuru ekranının açılması için çok az bir zaman kaldığını belirten yetkililer özellikle esnafın çok rahatlayacağını belirtti. Hem hibe desteği hem kira ödemesi bir arada verileceği gibi ayrı ayrı verilmesi d söz konusu olabilecek. Başvuru esnasında dileyen seçenek sunabilecek. Esnaf ve sanatkarlara öncelik verilmesi düşünülüyor. Birçok esnafın iş yerini kapatması devlet ekonomisi için sıkıntılı bir durum. Ayrıca Türk lirası bir merkezde sıkışıp kalmış durumda. Verilmesi planlanan ödeme ile hem istihdam alanı genişleyecek hem iş gücüne katılım artacak. Bunlara ek olarak Türk lirası sahada rahat bir şekilde akabilecek. Başvuru şartları da oluşturuldu.

Büyük Şehirlerde Yaşayan Vatandaşlar Daha Şanslı

Duruma göre değişmesi planlan ödeme takviminde ilk etapta 3 ay ödeme yapılacağı belirtildi. Pandemide şu an ikinci dalga yaşanırken ilerleyen günlerde 3. Dalganın yaşanması ihtimalide söz konusu. Bundan sebep vatandaşlara devlet ödemeleri sık sık verilmeye devam edilecek. NACE kodları adı verilen kodlarla ilgili birimlerden danışma almanız mümkün olacak. Toplamda 3000 TL kira ve hibe desteği alınmış olacak. Başvuru şartları ise, kişinin iş yerleri komple kira olmalıdır. Büyük şehirde yalayan bir vatandaş ise 750 TL ödeme büyük şehirde yaşamıyor ise 500 TL ödeme yapılacak. Ayrıca büyük şehirler için kira desteğiyle beraber 2250 TL ödeme olacakken küçük şehirlerde bu 1500 TL olarak belirlendi. Ödemeler nakdi gerçekleşecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP